Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 Ft-tól

Budapest area

Delivery

Is this your location?

Enter your address to view exact delivery times and relevant assortment.

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 2 szép nagy fej hegyes káposzta
  • 4 dl görög joghurt
  • 4 dl tejföl
  • 20 dkg vaj
  • 1 kanál panko morzsa
  • 2 kanál vegyes mag, kenu, mogyoró, makadámdió, stb.
  • 1 dl szójaszósz
  • Citrom
  • Bors
  • Friss zöldfűszerek

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A labneh nem más, mint kicsöpögtetett joghurt, de érdemes kipróbálni fele joghurt, fele tejföl keverékét is. Keverjük össze őket, sózzuk meg enyhén és egy gézlappal bélelt szűrőbe öntve hagyjuk lecsepegni a hűtőben, míg krémsajt sűrűségű lesz. Ízesíthetjük zöldfűszerekkel.
  • 2
    A káposztákat vágjuk hosszában félbe és szórjuk meg sóval, hogy szépen jusson a levelek közzé is, ha nagyobbak a káposzták, akkor vágjuk inkább 4 cikkre.
  • 3
    Kenjük meg a vágott felületet puha vajjal, borsozzuk meg és ezzel a felükkel felfelé tegyük 140 fokos sütőbe, legalább 1 órára, míg egy hegyes késsel megszúrva, már nem érezzük keménynek a belsejüket. Ekkor vegyük fel a sütőt 200 fokra, hogy kissé megkaramellizálódjon a káposzta.
  • 4
    A maradék vajon pirítsuk meg a magvakat, majd a panko morzsát és tálaljuk a sült káposztát a házi krémsajttal, pirított magvakkal és pár csepp citromlével megbolondított szójaszósszal.
Tip
Bármilyen téli zöldségnek jót tesz a hosszú sütés. A lebneh szendvicsekhez, vagy bármilyen vega ételhez kiváló kiegészítő.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

2 szép nagy fej hegyes káposzta