• Kedves Kiflis! A mai nemzeti ünnepnapon zárva vagyunk, de megnövelt kapacitással várjuk, hogy leadd az előrendelésedet vasárnapra. Kellemes pihenést kívánunk!

Szerezz exkluzív előnyöket az első rendelés után!

Kiszállítás akár 90 percen belül

14 nap ingyenes kiszállítás

100%-os elégedettségi garancia

Budapest területe

Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 4 szelet sous vide tarja
  • 15 dkg vaj
  • 1 dl alaplé
  • Kevés olaj
  • 20 dkg zöldborsó
  • Kevés borsóhajtás
  • 5 dkg érlelt sajt, pl Pecorino, vagy Parmeggiano
  • 1 citrom
  • 2 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Petrezselyem
  • Snidling
  • 1 csomag zöld tészta

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Egy forró serpenyőben, kevés olajon süssük a húsok mindkét oldalán pirosra, majd dobjunk rá egy darab vajat, egy gerezd zúzott fokhagymát, esetleg egy ág kakukkfüvet, vagy rozmaringot és locsoljuk meg az illatos vajjal.
  • 2
    Tálaljuk a szószban átmelegített tésztával , reszelt kemény sajttal és zöldborsóhajtásokkal.
  • 3
    A tésztát főzzük meg bő, forró, sós vízben.
  • 4
    A borsót és a cukorborsót is egy szűrővel mártsuk a tésztafőző vízbe 2 percre, majd jeges vízben frissítsük.
  • 5
    A mártáshoz kevés karikára vágott újhagymát futtassunk meg 10 dkg vajon, öntsünk hozzá kevés alaplevet, sózzuk, borsozzuk, zöldfűszerekkel és citromlével ízesítsük.
  • 6
    A mártáshoz adjuk a borsókat, és forgassuk össze a tésztával.
  • 7
    A húsokat tasakkal együtt tegyük 5 percre meleg vízbe, majd bontsuk ki a tasakot és szárítsuk le a szeleteket.
Kifli tipp
Más húsfélével, vagy akár halakkal is elkészíthető, ahogy tésztából is használhatunk bármilyen fajtát. Citrom helyett pár csepp ecettel is ízesíthetjük a mártást, sőt alaposan megmosott citrom héjából is reszelhetünk rá egy keveset.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK