Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 17:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 4 szelet sous vide tarja
  • 1 csomag zöld tészta
  • 15 dkg vaj
  • 1 dl alaplé
  • Kevés olaj
  • 20 dkg zöldborsó
  • Kevés borsóhajtás
  • 5 dkg érlelt sajt, pl Pecorino, vagy Parmeggiano
  • 1 citrom
  • 2 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Petrezselyem
  • Snidling

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Egy forró serpenyőben, kevés olajon süssük a húsok mindkét oldalán pirosra, majd dobjunk rá egy darab vajat, egy gerezd zúzott fokhagymát, esetleg egy ág kakukkfüvet, vagy rozmaringot és locsoljuk meg az illatos vajjal.
  • 2Tálaljuk a szószban átmelegített tésztával , reszelt kemény sajttal és zöldborsóhajtásokkal.
  • 3A tésztát főzzük meg bő, forró, sós vízben.
  • 4A borsót és a cukorborsót is egy szűrővel mártsuk a tésztafőző vízbe 2 percre, majd jeges vízben frissítsük.
  • 5A mártáshoz kevés karikára vágott újhagymát futtassunk meg 10 dkg vajon, öntsünk hozzá kevés alaplevet, sózzuk, borsozzuk, zöldfűszerekkel és citromlével ízesítsük.
  • 6A mártáshoz adjuk a borsókat, és forgassuk össze a tésztával.
  • 7A húsokat tasakkal együtt tegyük 5 percre meleg vízbe, majd bontsuk ki a tasakot és szárítsuk le a szeleteket.
Kifli tipp
Más húsfélével, vagy akár halakkal is elkészíthető, ahogy tésztából is használhatunk bármilyen fajtát. Citrom helyett pár csepp ecettel is ízesíthetjük a mártást, sőt alaposan megmosott citrom héjából is reszelhetünk rá egy keveset.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK