Skip navigation
  • Kedves Kiflis! Az első vásárlásodhoz küldünk ajándékba egy Cloud9 trópusi jégkrémet is, hogy még emlékezetesebben induljon a kapcsolatunk. Köszönjük a bizalmat!

Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 Ft-tól

Budapest area

Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 50-80 dkg édesburgonya
  • 15 dkg túró, áttörve
  • 2 tojássárgája
  • 1 kanál só
  • Frissen őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg vaj
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 5 dkg frissen reszelt parmezán
  • 1 csokor friss zsálya
  • Búzaliszt, amennyit felvesz, kb. 10-20 dkg
  • 1 mogyoró-, vagy salottahagyma
  • 25 dkg laska-, vagy más gomba
  • Frissen vágott snidling
  • 25 dkg őzlábgomba vagy erdei gomba

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Az édesburgonyát hámozás nélkül, 150 fokos sütőben süssük puhára, majd hámozzuk meg és még forrón törjük át.
  • 2
    Adjuk hozzá a tojássárgáját és az áttört túrót, sózzuk, borsozzuk és lassanként adagoljuk hozzá a lisztet, míg épp összeáll. Nem kell hosszan gyúrni, mert gumis lesz.
  • 3
    Hagyjuk pihenni legalább egy fél órát, majd formázzunk kb. 2 cm átmérőjű kígyót és szeleteljük falatnyi darabokra és főzzük ki sós vízben pár perc alatt.
  • 4
    A gombákat tisztítsuk meg. A vajat és az olívát tegyük egy serpenyőbe és ha forró, süssük meg benne a zsályaleveleket.
  • 5
    Szedjük ki a zsályát, adjuk a zsiradékhoz a felszeletelt gombákat és sózás nélkül pirítsuk őket át. Ezután adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és apróra vágott hagymát, dinszteljük meg kissé és sózzuk, borsozzuk is. Végül forgassuk bele a megfőzött nudlikat és parmezánnal, zsályalevéllel, snidlinggel tálaljuk.
Tip
Bármilyen gombával elkészíthető. Burgonyaliszttel gluténmentes lesz, de búzaliszttel is elkészíthető. A nudli előre elkészíthető és lefagyasztható, sokáig eláll fagyasztva.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK