Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 1 kg sertés szűz
- 10 dkg húsos szalonna
- 20 dkg gomba
- 1 fej hagyma apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- Egy marék vegyes saláta, vagy csírák, hajtások
- 2 kanál mangalica, vagy kacsazsír
- Friss zöldfűszerek
- 30 dkg tarhonya
- 1,5 liter alaplé
- Só
- Bors
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Bélszín
- Csirkecombfilé
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A szalonnát vágjuk csíkokra és kevés zsíron olvasszuk ki a zsírját.
- 2A húst vágjuk kockákra és pirítsuk át a szalonnazsíron, sózzuk, borsozzuk, de ne süssük át teljesen. Ez nagy lángon kb 1-2 perc.
- 3Szedjük ki a húst és a visszamaradt szafton dinszteljük meg a hagymát és fokhagymát, valamint a gombát.
- 4A tarhonyát most ne pirítsuk meg, csak főzzük meg legalább háromszoros mennyiségű sós alaplében mintha tészta lenne.
- 5A gombás szaftba tegyük vissza a húskockákat és pároljuk át pár perc alatt.
- 6Tálaljuk a tarhonyával és kedvenc savanyúságunkkal.
Kifli tipp
Más hússal is elkészíthető,mondjuk bélszínnel, de akár csirkecomb filével is működik.
Gombaként használhatunk erdei gombákat, vagy csiperkét, laskát, amit csak szeretünk
![Pataky Péter](https://cdn.kifli.hu/images/meals/author/pataky_500x500px2-1625745522490.png)
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!