• A Kifli virtuális katalógusában rengeteg inspirációt találsz a húsvéti ünnepi asztalhoz! A többi szezonális finomságunkhoz pedig még apropó sem kell – lapozd végig, és vásárolj be néhány kattintással!

Szerezz exkluzív előnyöket az első rendelés után!

Kiszállítás akár 90 percen belül

14 nap ingyenes kiszállítás

100%-os elégedettségi garancia

Budapest területe

Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg sertés szűz
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 30 dkg tarhonya
  • 1,5 liter alaplé
  • Bors
  • Friss zöldfűszerek
  • 1 fej hagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • Egy marék vegyes saláta, vagy csírák, hajtások
  • 2 kanál mangalica, vagy kacsazsír

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Bélszín
  • Csirkecombfilé

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A szalonnát vágjuk csíkokra és kevés zsíron olvasszuk ki a zsírját.
  • 2
    A húst vágjuk kockákra és pirítsuk át a szalonnazsíron, sózzuk, borsozzuk, de ne süssük át teljesen. Ez nagy lángon kb 1-2 perc.
  • 3
    Szedjük ki a húst és a visszamaradt szafton dinszteljük meg a hagymát és fokhagymát, valamint a gombát.
  • 4
    A tarhonyát most ne pirítsuk meg, csak főzzük meg legalább háromszoros mennyiségű sós alaplében mintha tészta lenne.
  • 5
    A gombás szaftba tegyük vissza a húskockákat és pároljuk át pár perc alatt.
  • 6
    Tálaljuk a tarhonyával és kedvenc savanyúságunkkal.
Kifli tipp
Más hússal is elkészíthető,mondjuk bélszínnel, de akár csirkecomb filével is működik. Gombaként használhatunk erdei gombákat, vagy csiperkét, laskát, amit csak szeretünk
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD