Korlátozott ajánlat új vásárlók számára:

Kiszállítás akár 90 percen belül

14 nap ingyenes kiszállítás

100%-os elégedettségi garancia

Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 4 szelet (kb. 800 g) tonhal
  • 400 g zöld- vagy vajbab
  • 2 fej apró szívsaláta vagy kisméretű római saláta
  • 2 kanál fekete szezámmag
  • 50 ml napraforgóolaj
  • Egy kanál szezámolaj
  • 100 ml világos szójaszósz
  • Egy kis db (kb. 20 g) gyömbér lereszelve
  • 2 lime
  • Pár koriander-, menta- vagy bazsalikomlevél

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A tonhalsteaket egy kanál szójaszószban, kevés gyömbérrel és egy kanál olajjal bepácoljuk.
  • 2
    A zöldbabot forrásban lévő vízben blansírozzuk, majd jeges vízben frissítjük.
  • 3
    A dresszinghez két kanál szójaszószt, egy kanál cukrot, egy lime levét, egy kanál fekete szezámmagot, kevés reszelt gyömbért összekeverünk.
  • 4
    Az olajjal kicsit megkent tonhalat, füstölően forró serpenyőben, oldalanként egy-egy perc alatt megsütjük.
  • 5
    A salátaszívet negyedbe vágjuk, a zöldbabbal és a dresszinggel összekeverjük és erre tálaljuk a médiumra sütött tonhalat.
Kifli tipp
Ez a könnyű köret bármilyen halhoz, rákhoz, akár csirkéhez is kitűnő. A saláta kiegészíthető akár brokkolival, cukkinivel vagy kínai kellel is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK