Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 4 szelet (kb. 800 g) tonhal
- 400 g zöld- vagy vajbab
- 2 fej apró szívsaláta vagy kisméretű római saláta
- 2 kanál fekete szezámmag
- 50 ml napraforgóolaj
- Egy kanál szezámolaj
- 100 ml világos szójaszósz
- Egy kis db (kb. 20 g) gyömbér lereszelve
- 2 lime
- Pár koriander-, menta- vagy bazsalikomlevél
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A tonhalsteaket egy kanál szójaszószban, kevés gyömbérrel és egy kanál olajjal bepácoljuk.
- 2A zöldbabot forrásban lévő vízben blansírozzuk, majd jeges vízben frissítjük.
- 3A dresszinghez két kanál szójaszószt, egy kanál cukrot, egy lime levét, egy kanál fekete szezámmagot, kevés reszelt gyömbért összekeverünk.
- 4Az olajjal kicsit megkent tonhalat, füstölően forró serpenyőben, oldalanként egy-egy perc alatt megsütjük.
- 5A salátaszívet negyedbe vágjuk, a zöldbabbal és a dresszinggel összekeverjük és erre tálaljuk a médiumra sütött tonhalat.
Kifli tipp
Ez a könnyű köret bármilyen halhoz, rákhoz, akár csirkéhez is kitűnő. A saláta kiegészíthető akár brokkolival, cukkinivel vagy kínai kellel is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!