4 ADAGÚj

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 4 szelet (kb. 800 g) tonhal
  • 400 g zöld- vagy vajbab
  • 2 fej apró szívsaláta vagy kisméretű római saláta
  • 2 kanál fekete szezámmag
  • 50 ml napraforgóolaj
  • Egy kanál szezámolaj
  • 100 ml világos szójaszósz
  • Egy kis db (kb. 20 g) gyömbér lereszelve
  • 2 lime
  • Pár koriander-, menta- vagy bazsalikomlevél
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A tonhalsteaket egy kanál szójaszószban, kevés gyömbérrel és egy kanál olajjal bepácoljuk.
  • 2A zöldbabot forrásban lévő vízben blansírozzuk, majd jeges vízben frissítjük.
  • 3A dresszinghez két kanál szójaszószt, egy kanál cukrot, egy lime levét, egy kanál fekete szezámmagot, kevés reszelt gyömbért összekeverünk.
  • 4Az olajjal kicsit megkent tonhalat, füstölően forró serpenyőben, oldalanként egy-egy perc alatt megsütjük.
  • 5A salátaszívet negyedbe vágjuk, a zöldbabbal és a dresszinggel összekeverjük és erre tálaljuk a médiumra sütött tonhalat.
Kifli tipp
Ez a könnyű köret bármilyen halhoz, rákhoz, akár csirkéhez is kitűnő. A saláta kiegészíthető akár brokkolival, cukkinivel vagy kínai kellel is.
Pataky Péter

Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

4 szelet (kb. 800 g) tonhal

Sajnáljuk, de jelen pillanatban a(z) Vörös tonhal nem szerepel a kínálatunkban. De ez hamarosan megváltozik, már dolgozunk rajta.

400 g zöld- vagy vajbab

Sajnáljuk, de jelen pillanatban a(z) Zöldbab vagy vajbab nem szerepel a kínálatunkban. De ez hamarosan megváltozik, már dolgozunk rajta.

2 fej apró szívsaláta vagy kisméretű római saláta

 

2 kanál fekete szezámmag

 

50 ml napraforgóolaj

 

Egy kanál szezámolaj

 

100 ml világos szójaszósz

 

Egy kis db (kb. 20 g) gyömbér lereszelve

 

2 lime

 

Pár koriander-, menta- vagy bazsalikomlevél