• Kedves Kiflis! A pünkösdi ünnepnapokon kicsit megpihen a kiszállításunk, hogy keddtől újult erővel és emelt kapacitással támogassunk a bevásárlásban. Előrendelést viszont már most is fogadunk!
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg durbincs filé
  • 1 kg szép kápia paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom leve
  • Bazsalikom
  • Snidling
  • Friss petrezselyem
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • 1 kanál borecet
  • Bors

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Halfilé

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A halfiléket tegyük 2 liter víz és 12 dkg só keverékébe 2 órára, majd vegyük ki és szárítsuk le sütés előtt.
  • 2A paprikákat egészben grillen, gázláng fölött, vagy forró sütőben süssük feketére, majd tegyük egy jól záródó dobozba, hogy a saját gőzében megpuhuljon a héja.
  • 3Ezután hámozzuk meg a paprikákat, dobjuk ki a csumájukat és a magokat és szeleteljük csíkokra.
  • 4A dresszinghez egy kanál citromlevet, egy kanál borecetet, 4 gerezd zúzott fokhagymát és két csipet sót, frissen tört feketeborsot, keverjünk el, majd adjunk hozzá 1 dl extra szűz olívaolajat és vágott zöldfűszereket.
  • 5Ezzel a dresszinggel öntsük le a hámozott, csíkokra vágott paprikát.
  • 6A halat szárítsuk le és forró serpenyőben süssük pirosra a bőrét, majd fordítsuk meg és húzzuk félre a tűzről, hogy a másik oldala is kapjon egy kis hőt, de ne készüljön túl.
  • 7A frissen sült halat tálaljuk a paprika salátával és friss zöldfűszerekkel.
Kifli tipp
Bármilyen halat használhatunk. A paprika saláta kiváló köret bármilyen grillezett ételhez és egy üvegben a hűtőben jó pár napig eláll.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD