• Kedves Kiflis! Készülj fel előre velünk - tömeg és sorban állás nélkül - a május 19-20-ai munkaszüneti napokra! Pünkösdkor ugyan mi is zárva tartunk, de előrendelést természetesen fogadunk.
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 50 dkg szép cékla
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb hagyma apróra vágva
  • 1 citrom
  • Lágy kecskesajt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg mascarpone
  • 5 dkg parmezán
  • 40 dkg rizottó rizs, pl.: Carnaroli, Vialone nano, esetleg Arborio
  • 2 liter alaplé
  • 2 dl száraz fehérbor
  • Kevés kakukkfű
  • Friss snidlnig
  • 0,5 dl extra szűz olívaolaj
  • Bors

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A céklákat süssük meg sütőben. Ehhez egy alufólia darabra szórjunk egy kanál tengeri sót, tegyünk rá egy roppantott gerezd fokhagymát és 1-2 ág kakukkfüvet. Csomagoljuk így be a céklákat és 160 fokos sütőben süssük kb 1 órát.
  • 2Ezután még melegen hámozzuk meg, a felét vágjuk cikkekre, a másik felét pedig turmixoljuk simára a mascarponéval.
  • 3A rizottóhoz az alaplevet melegítsük fel és tartsuk forrón.
  • 4A hagymát vágjuk apróra és a zúzott fokhagymával együtt dinszteljük meg az olívaolajban.
  • 5Ha szép üveges, adjuk hozzá a rizst, és azt is jól melegítsük át, 4-5 perc alatt, ügyleve, hogy ne égjen meg a hagyma.
  • 6Ha ez megvan, öntsük rá a fehérbort és kavarjuk el.
  • 7A rizs 2 perc alatt felissza a bort, ezután kezdhetjük el a forró alaplé adagolását.
  • 8Mindig egy.egy merőkanállal adjunk hozzá, amennyit felvesz, figyelve, hogy a rizsszemek mindig a folyadék alatt legyenek és folyamatosan enyhén forrjon a rizottó. Ez két nagyon fontos lépés!
  • 9Ha már majdnem puha a rizs, ízesítisük sóval, borssal, pár csepp citromlével és a mascarponés céklapürével. A végeredményt mindig hagyjuk kicsit hígabbra, mert mire a vendég elé kerül, mindig be fog sűrűsödni. A vajat és a reszelt parmezánt csak a legvégén keverjük bele egy fakanállal, vagy szilikon spatulával. Az ideális állag az, hogyha kiszedjük, magától kissé elterül a tányéron.
  • 10Tálaljuk jóféle lágy kecskesajttal, a cikkekre vágott sült céklával és néhány céklalevéllel, friss zöldfűszerrel, esetleg egy kevés reszelt citromhéjjal, vagy sóban eltett citrommal frissíthetjük.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK