4 ADAG
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 50 dkg vegán darabolt csirkehús
- 1 kg sütni való burgonya meghámozva, hosszú hasábokra vágva
- Vegyes saláta ízlés szerint
- Újhagyma
- 10 dkg vegán cheddar reszelve
- Savanyú uborka
- Őrölt római kömény
- Füstölt paprika
- Oregánó
- Jalapeno savanyúság
- 1 dl olívaolaj
- Só
- Bors
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Tofu
- Fokhagyma
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A vegán “csirkét” az olívaolaj felével forgassuk össze, majd fűszerezzük a felsorolt fűszerekkel ízlés szerint.
- 2A burgonyát sós vízben főzzük elő, majd szűrjük le, töröljük szárazra és a maradék olajon pirítsuk át.
- 3Adjuk hozzá a bepácolt vegán “csirkét” és pirítsuk kissé össze.
- 4Helyezzük egy sütésálló tálba, szórjuk meg csíkokra vágott savanyú uborkával, és ha szeretjük, jalapeño karikákkal és reszeljünk rá vegán sajtot.
- 5Tegyük előmelegített 200 fokos sütőbe, míg jól összepirul.
KIFLI TIPP
- 1Természetesen bármilyen húshelyettesítővel, vagy akár tofuval is elkészíthető. A pácoláshoz használhatunk friss fokhagymát is, ha szeretjük. Ha szeretjük készíthetünk hozzá egy vegán fokhagymás joghurtot is tunkolósnak. Bármilyen saláta illik mellé, kevés extra szűz olivával és citrom vagy lime lével dressszingelve.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!