Mindig ingyenes kiszállítás

10% kedvezmény sajátmárkás és BIO termékekre

4× kisértékű rendelés (1 Ft-tól)

Budapest területe

Szállítás

Ez a tartózkodási helyed?

Add meg a címed a pontos szállítási idők és a releváns választék megtekintéséhez.

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 50 dkg vegán darabolt csirkehús
  • 1 dl olívaolaj
  • Bors
  • 1 kg sütni való burgonya meghámozva, hosszú hasábokra vágva
  • Őrölt római kömény
  • Füstölt paprika
  • Oregánó
  • Savanyú uborka
  • 10 dkg vegán cheddar reszelve
  • Vegyes saláta ízlés szerint
  • Újhagyma
  • Jalapeno savanyúság

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Tofu
  • Fokhagyma

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A vegán “csirkét” az olívaolaj felével forgassuk össze, majd fűszerezzük a felsorolt fűszerekkel ízlés szerint.
  • 2
    A burgonyát sós vízben főzzük elő, majd szűrjük le, töröljük szárazra és a maradék olajon pirítsuk át.
  • 3
    Adjuk hozzá a bepácolt vegán “csirkét” és pirítsuk kissé össze.
  • 4
    Helyezzük egy sütésálló tálba, szórjuk meg csíkokra vágott savanyú uborkával, és ha szeretjük, jalapeño karikákkal és reszeljünk rá vegán sajtot.
  • 5
    Tegyük előmelegített 200 fokos sütőbe, míg jól összepirul.

KIFLI TIPP

  • 1
    Természetesen bármilyen húshelyettesítővel, vagy akár tofuval is elkészíthető. A pácoláshoz használhatunk friss fokhagymát is, ha szeretjük. Ha szeretjük készíthetünk hozzá egy vegán fokhagymás joghurtot is tunkolósnak. Bármilyen saláta illik mellé, kevés extra szűz olivával és citrom vagy lime lével dressszingelve.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD