Mindig ingyenes kiszállítás

10% kedvezmény sajátmárkás és BIO termékekre

4× kisértékű rendelés (1 Ft-tól)

Budapest területe

Szállítás

Ez a tartózkodási helyed?

Add meg a címed a pontos szállítási idők és a releváns választék megtekintéséhez.

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 80 dkg csirkemáj
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • Borsóhajtás
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 lime
  • Kevés sushi gyömbér
  • Bors
  • 1 lilahagyma
  • 3 szál újhagyma
  • 5 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Méz

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A májakat tisztítsuk meg az inaktól, hártyáktól és áztassuk a tejbe 1 órára, amibe előzőleg 2 gerezd fokhagymát reszeltünk, és 2 dkg sót tettünk.
  • 2
    Az uborkát hámozzuk meg, gyaluljuk le és sózzuk meg, facsarjunk rá lime levet, adjunk hozzá egy evőkanál sushi gyömbért, egy fél fej vékonyra vágott lilahagymát és egy kevés mézet, majd tegyük hűtőbe felhasználásig. Csak tálaláskor szórjuk meg újhagymával.
  • 3
    A pácolt májakat tekerjük a baconbe és forró serpenyőben süssük őket körbe, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 5-8 percre.
  • 4
    A megsült roládokat tálaljuk édes chili mártással és a marinált uborkával
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK