Szerezz exkluzív előnyöket az első rendelés után!

Kiszállítás akár 90 percen belül

14 nap ingyenes kiszállítás

100%-os elégedettségi garancia

Budapest területe

Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 60 dkg májas hurka
  • 60 dkg sütni való kolbász
  • 1 kg burgonya meghámozva, kockzva, sós vízben megfőzve
  • 2 fej hagyma kevés vajban aranyszínűre dinsztelve
  • 1 kg lila káposzta
  • 1 db birsalma, vagy birs lekvár
  • 0,5 dl fehérborecet
  • 5 dkg barna cukor
  • Bors
  • Kömény
  • 1 csípős paprika
  • Friss snidling a díszítéshez
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl olívaolaj

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A szálaira vágott és lassan dinsztelt hagymát keverjük össze a burgonyával, sózzuk, borsozzuk.
  • 2
    A káposztát gyaluljuk le, vagy vágjuk vékony szeletekre.
  • 3
    Két kanál olajon karamellizáljunk meg 3 kanál cukrot, majd ha szép borostyán színű, adjunk hozzá egy kávéskanál szemes köményt és pattogtassuk ki.
  • 4
    Ezután mehet hozzá a káposzta. Sózzuk, borsozzuk és fehérborecettel ízesítsük, majd adjuk hozzá a hámozott, szeletelt birsalmát, vagy 2 kanál birs lekvárt.
  • 5
    Fedő alatt pároljuk fél puhára. A végén kóstoljuk, ízesítsük, hogy egyszerre legyen savas, sós és édeskés.
  • 6
    A hurkát és a kolbászt tegyük egy tűzálló tálba és tegyük hideg, de 220 fokra állított sütőbe 30 percre. Így nem fog szétrepedni.
  • 7
    Ha szükséges, még grillen kicsit pirítsunk rá.
  • 8
    Tálaljuk a hagymás tört burgonyával és lila káposztával
Kifli tipp
Használhatunk véres hurkát is. A köret tökéletes akár kacsa, vagy libacombhoz, de csülökhöz, oldalashoz is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK