Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 60 dkg májas hurka
- 60 dkg sütni való kolbász
- 1 kg burgonya meghámozva, kockzva, sós vízben megfőzve
- 2 fej hagyma kevés vajban aranyszínűre dinsztelve
- 1 kg lila káposzta
- 1 csípős paprika
- Friss snidling a díszítéshez
- 10 dkg vaj
- 1 db birsalma, vagy birs lekvár
- 0,5 dl fehérborecet
- 5 dkg barna cukor
- Kömény
- Só
- Bors
- 1 dl olívaolaj
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A szálaira vágott és lassan dinsztelt hagymát keverjük össze a burgonyával, sózzuk, borsozzuk.
- 2A káposztát gyaluljuk le, vagy vágjuk vékony szeletekre.
- 3Két kanál olajon karamellizáljunk meg 3 kanál cukrot, majd ha szép borostyán színű, adjunk hozzá egy kávéskanál szemes köményt és pattogtassuk ki.
- 4Ezután mehet hozzá a káposzta. Sózzuk, borsozzuk és fehérborecettel ízesítsük, majd adjuk hozzá a hámozott, szeletelt birsalmát, vagy 2 kanál birs lekvárt.
- 5Fedő alatt pároljuk fél puhára. A végén kóstoljuk, ízesítsük, hogy egyszerre legyen savas, sós és édeskés.
- 6A hurkát és a kolbászt tegyük egy tűzálló tálba és tegyük hideg, de 220 fokra állított sütőbe 30 percre. Így nem fog szétrepedni.
- 7Ha szükséges, még grillen kicsit pirítsunk rá.
- 8Tálaljuk a hagymás tört burgonyával és lila káposztával
Kifli tipp
Használhatunk véres hurkát is. A köret tökéletes akár kacsa, vagy libacombhoz, de csülökhöz, oldalashoz is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!