Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 4 db báránycsülök
  • 1 vöröshagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 csokor hónapos retek
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg cukkini
  • 10 dkg spárga
  • 40 dkg bármilyen zöldség, amit szeretünk
  • 10 dkg vaj
  • 1 pak choi
  • 1 csokor rozmaring
  • 1 csokor kakukkfű
  • 1 csokor snidling
  • 1 csokor petrezselyem
  • Fél üveg száraz rozé bor
  • Bors
  • 2 liter marha alaplé
  • 1 dl olívaolaj

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Először pácoljuk be a báránycsülköket. Ehhez törjünk össze egy kanál fekete borsot, 2-3 gerezd fokhagymát, néhány ág kakukkfüvet és rozmaringot egy mozsárban és forrázzuk le 1 liter vízzel, majd fedjük le és hagyjuk kihűlni.
  • 2Ha kihűlt adjunk hozzá 4 liter vizet és 35 dkg sót és keverjük el alaposan. Ebbe a pácba kerülnek a csülkök mérettől függően 6-12 órára.
  • 3A bepácolt csülköket egy akkora serpenyőben kevés olajon pirítsuk körbe, amiben kényelmesen elférnek, majd adjunk hozzá egy fej nagyra vágott hagymát, pár gerezd fokhagymát és ízlés szerint zöldfűszereket, majd öntsük fel 3 dl rozé borral.
  • 4Ha felforrt, adjuk hozzá az alaplevet, sózzuk, borsozzuk, fedjük be és tegyük 150 fokos sütőbe, míg meg nem puhul.
  • 5Közben a zöld zöldségeket forró sós vízben blansoljuk, majd jeges vízben frissítsük. A többit csak kevés vajon forgassuk át pár perc alatt, hogy kicsit puhuljanak, de ropogósak maradjanak.
  • 6A vajas szószt ízesítsük újhagymával, petrezselyemmel, snidlinggel, esetleg pár csepp citrommal.
  • 7Ha megpuhult a csülök és a szósz még túl híg, szedjük ki a húsokat és a szószt redukáljuk egy jó darab vajjal, míg szép fényes nem lesz.
  • 8Tálaljuk a csülköt a tavaszi zöldségekkel és a redukált szafttal.
Kifli tipp
Más húst is használhatunk. A zöldségeket kedvünk szerint változtathatjuk.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK