• Kedves Kiflis! Közeleg a húsvéti ünnep, de nálunk nem kell sorban állnod a finomságokért. Emelt kapacitással készülünk, hogy a rendelésed a lehető legjobb időpontban érkezzen meg hozzád még ma.

Szerezz exkluzív előnyöket az első rendelés után!

Kiszállítás akár 90 percen belül

14 nap ingyenes kiszállítás

100%-os elégedettségi garancia

Budapest területe

Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 1 szép nagy, legalább 1-1,5 kg-os pulykamell
  • 1 dl kacsazsír
  • 2 liter barna szárnyasalaplé
  • Bors
  • Friss kakukkfű
  • Friss rozmaring
  • Cukor
  • 2 fej fokhagyma

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    5 gerezd fokhagymát 2-3 ág kakukkfűvel, 1 ág rozmaringgal és 20 szem feketeborssal zúzzunk össze egy mozsárban.
  • 2
    A fűszerkeverékünket forrázzuk le 3 liter vízzel, adjunk hozzá 20 dkg sót, 3 kanál cukrot majd fedjük le és hagyjuk kihűlni.
  • 3
    Ebben a pácban pácoljuk ez egész pulykamellet mérettől függően 48 óráig.
  • 4
    A kacsazsírt melegítsük fel, dobjunk bele legalább 10 gerezd fokhagymát és lassú lángon konfitáljuk puhára őket.
  • 5
    A barna alaplevet legegyszerűbben sütőben megsütött bőrös-húsos csontokból kevés zöldséggel tudunk megfőzni só nélkül.
  • 6
    Ezt az alaplevet redukáljuk addig, míg kissé besűrűsödik, majd ízesítsük csipet sóval, borssal, kakukkfűvel és 2-3 gerezd szétnyomkodott konfiált fokhagymával.
  • 7
    A húst vegyük ki a pácból, a fokhagymás zsíron egy tűzálló serpenyőben pirítsuk körbe, majd tegyük a húst 170 fokos sütőbe, mérettől függően 1-2 órára. A legegyszerűbb, ha meg tudjuk mérni egy pár ezer forintos maghőmérővel a hús maghőmérsékletét. Ez esetben süssük addig, míg a belseje 62 fokos lesz. Ezután pihentessük, szeleteljük és a fokhagymás pecsenyével, valamint a konfitált fokhagymákkal tálaljuk.
Kifli tipp
Jól illik hozzá só vízben megfőzött, majd a fokhagymás zsírban megsütött burgonya, sült zöldségek, zöldség pürék, káposzta, gomba, akár sült alma vagy más gyümölcs is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK