• Kedves Kiflis! Készülj fel előre velünk - tömeg és sorban állás nélkül - a május 1-jei munkaszüneti napra! Aznap ugyan mi is zárva tartunk, de előrendelést természetesen fogadunk.
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 1 szép nagy, legalább 1-1,5 kg-os pulykamell
  • 1 dl kacsazsír
  • 2 fej fokhagyma
  • Friss rozmaring
  • Friss kakukkfű
  • 2 liter barna szárnyasalaplé
  • Cukor
  • Bors

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 15 gerezd fokhagymát 2-3 ág kakukkfűvel, 1 ág rozmaringgal és 20 szem feketeborssal zúzzunk össze egy mozsárban.
  • 2A fűszerkeverékünket forrázzuk le 3 liter vízzel, adjunk hozzá 20 dkg sót, 3 kanál cukrot majd fedjük le és hagyjuk kihűlni.
  • 3Ebben a pácban pácoljuk ez egész pulykamellet mérettől függően 48 óráig.
  • 4A kacsazsírt melegítsük fel, dobjunk bele legalább 10 gerezd fokhagymát és lassú lángon konfitáljuk puhára őket.
  • 5A barna alaplevet legegyszerűbben sütőben megsütött bőrös-húsos csontokból kevés zöldséggel tudunk megfőzni só nélkül.
  • 6Ezt az alaplevet redukáljuk addig, míg kissé besűrűsödik, majd ízesítsük csipet sóval, borssal, kakukkfűvel és 2-3 gerezd szétnyomkodott konfiált fokhagymával.
  • 7A húst vegyük ki a pácból, a fokhagymás zsíron egy tűzálló serpenyőben pirítsuk körbe, majd tegyük a húst 170 fokos sütőbe, mérettől függően 1-2 órára. A legegyszerűbb, ha meg tudjuk mérni egy pár ezer forintos maghőmérővel a hús maghőmérsékletét. Ez esetben süssük addig, míg a belseje 62 fokos lesz. Ezután pihentessük, szeleteljük és a fokhagymás pecsenyével, valamint a konfitált fokhagymákkal tálaljuk.
Kifli tipp
Jól illik hozzá só vízben megfőzött, majd a fokhagymás zsírban megsütött burgonya, sült zöldségek, zöldség pürék, káposzta, gomba, akár sült alma vagy más gyümölcs is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK