Mindig ingyenes kiszállítás

10% kedvezmény sajátmárkás és BIO termékekre

4× kisértékű rendelés (1 Ft-tól)

Budapest területe

Szállítás

Ez a tartózkodási helyed?

Add meg a címed a pontos szállítási idők és a releváns választék megtekintéséhez.

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 4 db bőrös kacsamell filé
  • 40 dkg cékla
  • 40 dkg édesburgonya
  • 1 nagy zellergumó
  • Cukor
  • Bors
  • Kakukkfű
  • Pár szép salátalevél a tálaláshoz
  • 2 liter szárnyasalaplé
  • 20 dkg vaj
  • 0.5 dl olaj

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Libamell
  • Csirkemell
  • Petrezselyemgyökér
  • Paszternák
  • Sütőtök
  • Karfiol

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A céklát csomagoljuk alufóliába, a másik két zöldséget csak tegyük egy tepsire és helyezzük őket 160 fokos sütőbe, míg mindegyik teljesen puhára sül.
  • 2
    Ezután hámozzuk őket meg és 1-1 kanál vajjal, csipet sóval turmixoljuk őket egyenként simára.
  • 3
    A kacsamelleket sózzuk, borsozzuk, a bőrüket sűrűn irdaljuk be a zsírig és hideg serpenyőben tegyük fel sülni, hogy a zsírja ki tudjon sülni szép lassan.
  • 4
    A zsírt közben öntögessük le, hogy a bőre ropogós legyen és tegyük félre később még jól jön bármilyen főzéskor. Ha megpirult a bőre, fordítsuk meg a melleket és tegyük be a 160 fokos sütőre, 8-15 percre, attól függően, mennyire szeretjük jól átsülve.
  • 5
    Az alaplevet forraljuk addig, amíg szósz sűrűségű nem lesz és kb 1 dl marad a 2 literből. Ha kell ízesítsük, sóval, csipet cukorral, borssal, kedvünk szerint zöldfűszerrel.
  • 6
    Ha megsültek a kacsamellek, felvágás előtt pihentessük őket langyos helyen 10-15 percig, majd tálaljuk a háromféle pürével, szafttal és szép salátalevelekkel.
Kifli tipp
Libamellel, vagy csirkemellel is elkészíthető. Más zöldségeket, akár petrezselyem gyökeret, paszternákot, vagy sütőtököt is használhatunk a pürékhez. De a karfiol is nagyon finom.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD