Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 4 db sous vide csirkemell
  • 2 db, kb. 30 dkg sárgarépa
  • 1 db, kb. 30 dkg zellergumó
  • 1 db, kb. 30 dkg karalábé
  • 2 dl alaplé
  • 20 dkg vaj
  • Fél citrom leve
  • Bors
  • Friss snidling, petrezselyem
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 ág kakukkfű
  • 0,5 dl olaj

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A zöldségeket hámozzuk meg és vágjuk egyenlő méretű, hosszúkás darabokra.
  • 2A zöldségeket a vaj háromnegyedével és 2 dl alaplével vagy vízzel tegyük fel egy lábasban a tűzhelyre és alacsony lángon, fedő alatt pároljuk meg.
  • 3Ízesítsük a zöldségeket sóval, friss zöldfűszerekkel és pár csepp citrommal, ha szeretjük egy csipet cukrot is adhatunk hozzá.
  • 4Akkor készültek el, mikor már majdnem puhák, de még kicsit roppannak. Ha szükséges, pótoljuk a vizet, hogy a végén egy kellemesen vajas, bársonyos mártást, úgynevezett emulziót kapjunk.
  • 5A vajas zöldségekkel és zöldfűszerekkel megszórva tálaljuk.

KIFLI TIPP

  • 1A gyökérzöldségeknek nagyon jót tesz ez az elkészítési forma. Érdemes vele kísérletezni, hiszen minden ízük a főzőlében marad, nincs ízveszteség.
  • 2A főzőlevet jól el kell találni, ha kevés, könnyű pótolni, ha meg sok marad a végén, de már puhák a zöldségek, akkor szedjük ki őket és nagy lángon forraljuk a levet míg be nem sűrűsödik kissé.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK