Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 4 db (kb. 300 g-os) pisztráng
  • 300 g répa
  • 200 g zellergumó
  • 100 g hagyma
  • 20 g fokhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • Bármilyen vegyes saláta (pl. bébispenót, rukkola, mizuna, római, lollo rosso, stb.)
  • Friss zöldfűszerek
  • 1 citrom
  • 250 g hajdina
  • 100 ml extra szűz olívaolaj
  • Bors

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Kukoricaliszt
  • Lencse
  • Bulgur
  • Quinoa

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A pisztrángokat megtisztítjuk, néhány helyen bevagdossuk. 2 liter vízben feloldunk 120 g sót, majd 4 órára ebben áztatjuk a halakat.
  • 2A hagymát, fokhagymát és a zöldségeket apró kockára vágjuk.
  • 3Kevés olívaolajon megfuttatjuk őket, majd hozzáadjuk a hajdinát is.
  • 4Felöntjük annyi alaplével vagy vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a zöldfűszereket.
  • 5A hajdinát puhára főzzük, ha szükséges a folyadékot pótoljuk.
  • 6Zöldfűszerekkel, kevés olívaolajjal és citromlével elkeverjük a hajdinát és színes salátalevelekkel salátát készítünk.
  • 7A halakat kivesszük a pácból, és alaposan leszárítjuk.
  • 8Süthetjük serpenyőben kevés olajon, majd betehetjük 180 fokos sütőbe 5-10 percre, vagy süthetjük kevés lisztbe forgatva is bő olajban, míg ropogós nem lesz.
  • 9A sült pisztrángot a hajdinasalátával tálaljuk, citromgerezdet, olívaolajat adhatunk mellé.
Kifli tipp
A halat forgathatjuk kukoricalisztbe is, akkor gluténmentes lesz. Hajdina helyett használhatunk akár lencsét is, de bulgurral és quinoával is működik a recept.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD