Navigáció kihagyása
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 80 dkg borjú hús, comb, felsál, karaj, dió, stb
  • 20 dkg panko morzsa
  • 1 kg burgonya
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg saláta
  • 1 citrom
  • 0,5 dl extra szűz olivaolaj
  • 2 tojás
  • 10 dkg liszt
  • Bors
  • 1 liter olaj a sütéshez
  • 1 dl tejszín
  • 30-40 dkg vegyes savanyúság
  • Szarvasgomba olaj vagy pástétom

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A húsokat vágjuk falatnyi darabokra, ha kell enyhén ütögessük meg, de ne vékonyra.
  • 2
    A hús szeleteket tegyük 2 liter víz és 12 dkg só keverékébe 1 órára, majd vegyük ki szárítsuk meg.
  • 3
    A burgonyát szokott módon tisztítsuk meg, daraboljuk, főzzük és készítsük el burgonyapürének tejszínnel és vajjal. Adjunk hozzá kevés szarvasgomba olajat, vagy pástétomot.
  • 4
    A salátához készítsünk egy dresszinget olivaolaj, citromlé és egy csipet bors felhasználásával.
  • 5
    Tálaljuk a rántott falatkákat a pürével, friss salátával, és ha szeretjük, bármilyen savanyúsággal.
Kifli tipp
Másféle hússal, hallal, vagy akár csirkemájjal is elkészíthető, de akár cukkinit, vagy patiszont is göngyölhetünk a szalonnába
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK