• Kedves Kiflis! Készülj fel előre velünk - tömeg és sorban állás nélkül - a május 19-20-ai munkaszüneti napokra! Pünkösdkor ugyan mi is zárva tartunk, de előrendelést természetesen fogadunk.
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 2 szép nagy fej hegyes káposzta
  • 4 dl görög joghurt
  • 4 dl tejföl
  • 20 dkg vaj
  • 1 kanál panko morzsa
  • 2 kanál vegyes mag, kenu, mogyoró, makadámdió, stb.
  • 1 dl szójaszósz
  • Citrom
  • Friss zöldfűszerek
  • Bors

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A labneh nem más, mint kicsöpögtetett joghurt, de érdemes kipróbálni fele joghurt, fele tejföl keverékét is. Keverjük össze őket, sózzuk meg enyhén és egy gézlappal bélelt szűrőbe öntve hagyjuk lecsepegni a hűtőben, míg krémsajt sűrűségű lesz. Ízesíthetjük zöldfűszerekkel.
  • 2A káposztákat vágjuk hosszában félbe és szórjuk meg sóval, hogy szépen jusson a levelek közzé is, ha nagyobbak a káposzták, akkor vágjuk inkább 4 cikkre.
  • 3Kenjük meg a vágott felületet puha vajjal, borsozzuk meg és ezzel a felükkel felfelé tegyük 140 fokos sütőbe, legalább 1 órára, míg egy hegyes késsel megszúrva, már nem érezzük keménynek a belsejüket. Ekkor vegyük fel a sütőt 200 fokra, hogy kissé megkaramellizálódjon a káposzta.
  • 4A maradék vajon pirítsuk meg a magvakat, majd a panko morzsát és tálaljuk a sült káposztát a házi krémsajttal, pirított magvakkal és pár csepp citromlével megbolondított szójaszósszal.
Tip
Bármilyen téli zöldségnek jót tesz a hosszú sütés. A lebneh szendvicsekhez, vagy bármilyen vega ételhez kiváló kiegészítő.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK