Skip navigation
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 200 g gyömbér, vastagon felszeletelve
  • 2 nagy citrom - a héja a sziruphoz, a leve kifacsarva a kész italhoz
  • 75 g aranybarna cukor
  • 100 g muscovado cukor
  • Jég
  • 1 liter szóda vagy szénsavas víz

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Tegyük a gyömbért egy lábasba a citromhéjjal, a kétféle cukorral és 500 ml vízzel, majd alacsony hőfokon főzve addig keverjük, amíg a cukor feloldódik. Ekkor növeljük a hőfokot közepesre, majd főzzük még 15-20 percig, amíg a víz el nem fő róla, és szirupszerűvé nem válik. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  • 2
    Szűrjük a szirupot egy kancsóba egy sűrű szövésű szitán keresztül. (Ha szeretnénk, a szirupot áttehetjük egy kis sterilizált üvegbe vagy befőttesüvegbe, és a hűtőszekrényben akár két hétig is eltarthatjuk.) Öntsük bele a citromlevet, töltsük fel jéggel, és húzzuk fel a szódavízzel.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK