8 darab
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 230 g sima liszt + liszt a tészta kinyújtásához
- 6 g sütőpor
- 80 g vaj + vaj tálaláshoz (hűtött, sózatlan)
- 130 ml langyos tej
- Eperlekvár
- Só
- 30 g cukor
AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ
- Sütőpapír
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra.
- 2Öntsd bele a lisztet a robotgép táljába, add hozzá a cukrot, a sütőport és a sót. Közepes fokozaton dagasztókampóval kezdd eldolgozni a tésztát. Kockázd fel a vajat és fokozatosan add hozzá a keverés alatt álló tésztához, amíg a teljes mennyiség eldolgozásra nem kerül. A tészta egyelőre durva zsemlemorzsának néz ki és nem állt még össze. Csökkentsd a robotgép sebességét és lassan add hozzá a langyos tejet, amíg össze nem áll a tészta.
- 3Lisztezd be a sodrófát, majd nyújtsd ki a tésztát 0,5 cm vastagságúra. Süteményszaggatóval vágj ki belőle kör alakú formákat. A maradék tésztát dolgozd össze ismét, majd nyújtsd ki és szaggass belőle újabb pogácsákat.
- 4A kiszaggatott pogácsákat helyezd sütőpapírral bélelt tepsire, majd tedd be őket az előmelegített sütőbe. A pogácsák 12 perc alatt aranybarnára sülnek.
- 5A kész pogácsákat hagyd kihűlni. Eperlekvárral és sózatlan vajjal tálald.
Kifli tipp
6 cm átmérőjű süteményszaggatót használj a pogácsákhoz.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!