Szerezz exkluzív előnyöket az első rendelés után!

Kiszállítás akár 90 percen belül

14 nap ingyenes kiszállítás

100%-os elégedettségi garancia

Budapest területe

Szállítás

Kosár

ecoproduct

Bio marha lábszár

kb. 500 g

ÁTLAGOS FRISSESSÉG 15 NAPIG

BIO

kb

 3 681 Ft 7 390 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

700+ vásárló kedvence

Származási ország: Csehország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Termékleírás

A marha lábszára a mellső és hátsó lábak alsó része. Mivel viszonylag inas, ezért hosszas főzési időt igényel. Pörköltek, levesek készítésére kiválóan alkalmas. A hús 10-14 napig érlelődik úgynevezett száraz érleléssel, szigorú higiéniai és hűtési intézkedések mellett, amelyek teljes mértékben megfelelnek a minősített és teljes értékű bioélelmiszerek és -termékek előállítására vonatkozó összes szabványnak és feltételnek. Szigorú és rendszeres állatorvosi felügyelet alatt állnak, ami garantálja a legmagasabb higiéniai és egészségügyi biztonságot. A legújabb technológiát használják, hogy garantálják a legmagasabb minőséget, aminek köszönhetően élvezheted a legjobb kulináris élményeket.

A hús eredete

Az organikus minőségű hús kizárólag olyan ökológiai gazdaságokból származik, ahol az állatokat természetes, növényi eredetű táplálékkal etetik, és életük során soha nem érintkeznek peszticidekkel vagy műtrágyákkal. A hús ízét, illatát, megjelenését és tartósságát nem próbálják kémiai anyagokkal vagy mesterséges adalékokkal befolyásolni, amelyek károsak lehetnek az emberi szervezetre. Az ilyen hústermékek fogyasztói garantáltan minőségi ételeket kapnak, amelyek nemcsak az egészségüket védik, hanem ízükben és megjelenésükben is messze felülmúlják a hagyományos húsokat.

Felhasználási javaslat: Tradicionális gulyásleves

Elkészítési idő: előkészítés 15 perc+ főzés 180 perc

Hozzávalók 6 adagra

Leveshez

  • 60 dkg marhalábszár
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 2 nagy db sárgarépa
  • 1 nagy db fehérrépa
  • 1 kis db zeller
  • 40 dkg burgonya
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 0.5 ek csípős fűszerpaprika
  • 1 ek só
  • 1 teáskanál őrölt fűszerkömény
  • 2 db babérlevél
  • 1 teáskanál fekete bors
  • 1 kis db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek sertészsír
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 5 db zellerlevél
  • 2.5 l víz

Csipetkéhez

  • 1 db tojás
  • 80 g finomliszt
  • 1 teáskanál só

Elkészítés

  1. A hagymákat kis kockára vágjuk. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, majd 2 cm-es kockára daraboljuk.
  2. A zsírt felhevítjük, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd félrehúzzuk, a fűszerpaprikákkal összekeverjük, felöntjük 1,5 dl vízzel, majd a vizet elfőzve, zsírjára pirítjuk.
  3. Ekkor hozzáadjuk a marhahúst, és kevergetve fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, köménnyel megszórjuk, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a kis kockára vágott paradicsomot, a kicsumázott egész paprikát, babérlevelet.
  4. Fedővel lefedve saját levében 90 percet főzzük.Elkészítjük a csipetkét.
  5. Ezután kerülnek bele a zöldségek: a karikára vágott sárga- és fehérrépa, a kockára vágott zeller, burgonya, az aprított petrezselyem és zellerzöld, felöntjük 2l -2.5 l vízzel.
  6. Letakarva további 50 percet főzzük. Beletesszük a csipetkét, és 10 perc alatt készre főzzük.

Termelői információ

Az Ecoproduct s.r.o. egy családi vállalkozás, amely saját biogazdaságra építve működik. Célja, hogy ügyfeleinek kiváló minőségű élelmiszereket biztosítson, mind saját termelésből – a Jelcova Lhotka gazdaságból –, mind a környező régió ökogazdaságaiból. A vállalat főként érlelt marhahús, bárány és más bio minőségű termékek értékesítésére szakosodott, és a teljes hústermelési folyamatot kézben tartja, az élő szarvasmarhák beszerzésétől kezdve egészen a végső értékesítésig.

Különösen nagy figyelmet fordítanak a szarvasmarhák gondos kiválasztására, valamint az állatok érzékeny és humánus kezelésére, mind a szállítás, mind a vágás során. Levágás előtt hagyják az állatokat megnyugodni, így a stresszhormonok szintje alacsony marad, ami miatt a hús lágyabb és egészségesebb lesz, mint a hagyományos módon előállított marhahús. Ezzel biztosítják, hogy ügyfeleik a lehető legmagasabb minőségű terméket kapják.

 

Tárolás

Hűtve, 0–3°C közötti hőmérsékleten tárolandó.

Forgalmazó

ecoproduct s.r.o.

Jelcovy Lhotky 5

39301, Pelhřimov

Cseh Köztársaság

Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Minőségét megőrzi

Szokásos eltarthatóság a megrendelés kézbesítését követően: 15 nap.

A termék garantált eltarthatósága a megrendelés kézbesítését követően: 4 nap.Ha a vásárolt termék eltarthatósági ideje ennél rövidebb, vedd fel velünk a kapcsolatot, mi pedig kredit formájában visszatérítjük az árát. Nem vonatkozik a Mentsd meg az ételt szekcióba tartozó termékekre.

Összetevők

marha