
ecoproduct
Bio Marha szegy eleje
kb. 0,7 kgÁTLAGOS FRISSESSÉG 8 NAPIG
kb
Házhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Termékleírás
A marhaszegy a marha mellrészéből származó hús, amely két részből áll: a sovány húsrészből és egy zsírosabb darabból. Igazi amerikai klasszikusról van szó, amely Európában is egyre nagyobb népszerűségre tesz szert. A marhaszegy elkészítése nem igényel sok munkát, türelmet viszont igen. A hús 10-14 napig érlelődik úgynevezett száraz érleléssel, szigorú higiéniai és hűtési intézkedések mellett, amelyek teljes mértékben megfelelnek a minősített és teljes értékű bioélelmiszerek és -termékek előállítására vonatkozó összes szabványnak és feltételnek. Szigorú és rendszeres állatorvosi felügyelet alatt állnak, ami garantálja a legmagasabb higiéniai és egészségügyi biztonságot. A legújabb technológiát használják, hogy garantálják a legmagasabb minőséget, aminek köszönhetően élvezheted a legjobb kulináris élményeket.
A hús eredete
Az organikus minőségű hús kizárólag olyan ökológiai gazdaságokból származik, ahol az állatokat természetes, növényi eredetű táplálékkal etetik, és életük során soha nem érintkeznek peszticidekkel vagy műtrágyákkal. A hús ízét, illatát, megjelenését és tartósságát nem próbálják kémiai anyagokkal vagy mesterséges adalékokkal befolyásolni, amelyek károsak lehetnek az emberi szervezetre. Az ilyen hústermékek fogyasztói garantáltan minőségi ételeket kapnak, amelyek ízükben és megjelenésükben is messze felülmúlják a hagyományos húsokat.
Felhasználási javaslat: Marhaszegy
Elkészítési idő: előkészítés 45 perc+ pihentetés 15 perc+ sütés kb. 5 óra
Hozzávalók 6 személyre
- 1/2 marhaszegy egészben kb. 1,25 kg
- 450 g hagyma
- 3 db répa
- 2 gerezd fokhagyma
- 2+1 ek. zsír vagy olaj
- 2 tk. só
- 1 tk. őrölt bors
- 1,5 ek. liszt
- 2 ek. sűrített paradicsom
Elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.
- Első lépésben vágd le a marhaszegyről a zsírosabb, inasabb részeket. Ha tiszta zsír van rajta, abból nyugodtan hagyhatsz, de az inakat, hártyákat távolítsd el, amennyire tudod.
- Készítsd elő a zöldségeket: vágd cikkelyekre (vagy vastagabb szeletekre) a 450 g hagymát, félbe- vagy negyedbe a 3 db répát, és ketté a 2 gerezd fokhagymát.
- Mindkét oldalán jól sózd és borsozd a húst.
- Szórd be liszttel a hús mindkét oldalát. Oldalanként kb. 3/4-3/4 evőkanál lisztre lesz szükség.
- Forrósíts fel egy nagy tepsit a tűzhelyen, egészen füstölésig. 2 ek. zsírt vagy olajat tegyél bele, hagyd azt is felforrósodni legnagyobb lángon.
- Tedd bele a húst, és 3-4 percig pirítsd az egyik oldalán, majd megfordítva 3-4 percig a másik oldalán, néha megrázva a tepsit. Akkor lesz finom, ha néhol már megkapja a hő a húst.
- Vedd ki a húst egy tányérra.
- Tegyél a tepsibe +1 ek. zsírt vagy olajat, tedd bele a hagymát, és közepes lángon, néha megkeverve pirítsd 7-8 percig.
- Önts alá 1/2 dl vizet, néha megkeverve pirítsd még 2-3 percig. Kellemesen barnás, karamellizált legyen a hagyma.
- Összesen kb. 10 perc után önts alá még 2 dl vizet, és zárd el alatta a tüzet.
- Tedd rá a húst, öntsd alá a húslét is, amit kiengedett a tányérra. Rakd körül a répával és a fokhagymával. Kend meg a hús tetejét 2 ek. sűrített paradicsommal. Alufóliával szorosan takard le, és tedd a sütőbe.
- A marhaszegy a sütőben 5-6 óra alatt készül el. Vedd ki a sütőből, és hagyd letakarva pihenni legalább 15 percet.
- Szedd ki a húst egy tálra, ahol fel tudod szeletelni, de egyelőre tedd félre. Vedd ki a répát is, és tedd félre.
- A megmaradt hagymás szaftot egy sűrű szűrőn egy spatula segítségével nyomd át. Szinte az egész hagymát át tudod így törni, amiből sűrű szaftot kapsz.
- Szeleteld fel a húst vékony szeletekre. Tálald egy nagy tálon, ízlés szerint a répákkal vagy anélkül, egy kevés szósszal leöntve. Kínáld hozzá a maradék szószt külön tálban!
Termelői információ
Az Ecoproduct s.r.o. egy családi vállalkozás, amely saját biogazdaságra építve működik. Célja, hogy ügyfeleinek kiváló minőségű élelmiszereket biztosítson, mind saját termelésből – a Jelcova Lhotka gazdaságból –, mind a környező régió ökogazdaságaiból. A vállalat főként érlelt marhahús, bárány és más bio minőségű termékek értékesítésére szakosodott, és a teljes hústermelési folyamatot kézben tartja, az élő szarvasmarhák beszerzésétől kezdve egészen a végső értékesítésig.
Különösen nagy figyelmet fordítanak a szarvasmarhák gondos kiválasztására, valamint az állatok érzékeny és humánus kezelésére, mind a szállítás, mind a vágás során. Levágás előtt hagyják az állatokat megnyugodni, így a stresszhormonok szintje alacsony marad, ami miatt a hús lágyabb és egészségesebb lesz, mint a hagyományos módon előállított marhahús. Ezzel biztosítják, hogy ügyfeleik a lehető legmagasabb minőségű terméket kapják.
Tárolás
Hűtve, 0–3°C közötti hőmérsékleten tárolandó.
Forgalmazó
ecoproduct s.r.o.
Jelcovy Lhotky 5
39301, Pelhřimov
Cseh Köztársaság
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Minőségét megőrzi
Összetevők
marha |