Navigáció kihagyása
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 4 db sárgarépa
  • 1 zeller
  • 2 fehérrépa
  • 1 karalábé
  • 15 dkg csigatészta
  • 10 dkg csiperke
  • 1 kisebb hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 szem fekete bors
  • 1 kg vegyes marhacsont
  • 5 dkg marhalábszár, szegy, vagy fartő
  • Friss petrezselyem
  • Snidling

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A húsokat és csontokat tegyük fel egy fazékban és lassan forraljuk fel.
  • 2
    Amikor a hab feljött a tetejére, habozzuk le és adjuk hozzá a borsot
  • 3
    Ha egy órát főtt, szépen tegyük bele a megtisztított és nagyobb darabokra vágott gyökérzöldségeket, a félbevágott és száraz serpenyőben feketére megpirított vöröshagymát, gombát és fokhagymát.
  • 4
    Főzzük addig, míg a húsok megpuhulnak.
  • 5
    Zárjuk el a tűzhelyet, szedjük ki a húsokat és zöldségeket, majd hagyjuk kicsit ülepedni a levest és szűrjük le.
  • 6
    Külön sós vízben, vagy keés levesben főzzük ki a tésztát és tálaljuk a forró levest a tésztával, zöloségekkel és friss zöldfűszerekkel.
Kifli tipp
A borsot tehetjük kis darab gézbe, vagy teadióba, így nem kell kihalászni szemenként. Egy paprikát és paradicsomot is belefőzhetünk, ha szeretjük. Marha helyett természetesen sertéssel, vagy tyúkkal, gyöngytyúkkal is elkészíthetjük. Kerüljük az ipari csirkét. Az nem való húslevesnek
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK