ecoproduct

Bio Marha Bélszín

kb. 0,58 kg

ÁTLAGOS FRISSESSÉG 23 NAPIG

BIO

kb

 13 902 Ft 23 990 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

200+ vásárló kedvence

Származási ország: Csehország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Termékleírás

A marhahús vörös hús, nagy mennyiségben tartalmaz vasat. A marhabélszín pecsenyehús, más néven vesepecsenye, a hátszín és a fartő közti hosszúkás rész. Ez a marha legértékesebb része. A hús 10-14 napig érlelődik úgynevezett száraz érleléssel, szigorú higiéniai és hűtési intézkedések mellett, amelyek teljes mértékben megfelelnek a minősített és teljes értékű bioélelmiszerek és -termékek előállítására vonatkozó összes szabványnak és feltételnek. Szigorú és rendszeres állatorvosi felügyelet alatt állnak, ami garantálja a legmagasabb higiéniai és egészségügyi biztonságot. A legújabb technológiát használják, hogy garantálják a legmagasabb minőséget, aminek köszönhetően élvezheted a legjobb kulináris élményeket.

A hús eredete

Az organikus minőségű hús kizárólag speciális ökológiai gazdaságokból származik. Az állatokat növényi eredetű táplálékkal etetik, és életük során soha nem találkoznak peszticidekkel és műtrágyákkal. Nem próbálják javítani a hús ízét, illatát, megjelenését vagy tartósságát kémiai helyettesítőkkel és idegen anyagokkal, amelyek megterhelik az emberi testet. A fogyasztók minőségi ételeket kapnak, amelyek nemcsak minőségükben, hanem ízükben és megjelenésükben is felülmúlják a hétköznapi húst.

Felhasználási javaslat: Bélszínérmék fehérboros erdei gombával

Elkészítési idő: 20 perc előkészítés+ 20 perc sütés

Hozzávalók 2 adagra

  • 1 db salottahagyma
  • 1 db fokhagyma
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 10 dkg gomba
  • 1 dl fehérbor
  • fél csokor petrezselyem
  • 4 evőkanál főzőtejszín
  • 1 tojássárgája
  • 500 g marhabélszín
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. Egy nagyjából félkilós bélszínre van szükség, melynek elvékonyodó végét levágjuk, majd a húst egy éjszakával a felhasználás előtt kevés frissen tört borssal meghintve, olívaolajjal megkenve folpackba tekerünk, amelyre pedig egy réteg alufólia kerül. Mindezt próbáljuk úgy formázgatni, hogy tökéletes hengeralakot kapjunk. Ha ez megvan, tegyük a hűtőbe, és felejtsük el legalább egy napra.
  2. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd kevés olívaolajon öt percig pirítjuk. Két további evőkanál olívaolajat adunk hozzá, s ezután jöhet bele az erdei gomba.
  3. A gombát hét percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a fehérbort (amelyben a gomba ázott, ha szárítottból készítjük), s folyamatos keverés mellett rotyogtatva a mártást sűrítjük.
  4. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a tejszínt, az apróra vágott petrezselymet, majd a tojássárgáját. Letakarva pihentetjük, amíg előkészítjük a húst.
  5. A bélszínt óvatosan 4 cm-es karikákra vágjuk - egy félkilós darabból három érme jön ki. Olajjal megkenegetjük, befűszerezzük, és egy nehéz vasserpenyőben kevés olívaolajon 2-3 perc alatt hirtelen megpirítjuk, a sütőt közben 200 fokra melegítjük.
  6. A húsok tetejére szedjük a gombát, megszórjuk reszelt parmezánnal, és öt perc alatt a sütőben készre sütjük, azonnal tálaljuk. Ha jól csináltuk, omlós, zamatos lesz a bélszín, melyhez az erdei gombás szósz intenzív ízt kölcsönöz.

Termelői információ

Ecoprodukt s.r.o. egy családi típusú vállalat, saját biogazdaságának hátterén alapul. Megpróbál minőségi élelmiszereket biztosítani ügyfeleinek, mind saját termelésből - a Jelcova Lhotka gazdaságból, mind a régió többi ökogazdaságából. A cég érlelt marhahús, bárány és egyéb bio minőségű termékek értékesítésére szakosodott. Garantálni tudják ügyfeleiknek a legmagasabb minőségű árukat, hiszen alapfilozófiájuk, hogy csak a legjobb minőségű élelmiszereket biztosítsák, ezért gazdaságuk tisztán bio, nem terheli szükségtelenül a környezetet vagy a tájat, így teljes mértékben az ökológiai gazdálkodás módját folytatja. 

Tárolás

Hűtve, 0–3°C közötti hőmérsékleten tárolandó.

Forgalmazó

ecoproduct s.r.o.
Jelcovy Lhotky 5
39301, Pelhřimov
Cseh Köztársaság


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Minőségét megőrzi

Szokásos eltarthatóság a megrendelés kézbesítését követően: 23 nap.

A termék garantált eltarthatósága a megrendelés kézbesítését követően: 5 nap.Ha a vásárolt termék eltarthatósági ideje ennél rövidebb, vedd fel velünk a kapcsolatot, mi pedig kredit formájában visszatérítjük az árát. Nem vonatkozik a Mentsd meg az ételt szekcióba tartozó termékekre.

Összetevők

marha