Szerezz exkluzív előnyöket az első rendelés után!

Kiszállítás akár 90 percen belül

14 nap ingyenes kiszállítás

100%-os elégedettségi garancia

Budapest területe

Szállítás

Kosár

ecoproduct

Bio Marha Bélszín

kb. 470 g

ÁTLAGOS FRISSESSÉG 23 NAPIG

BIO

kb

 11 713 Ft 24 990 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

200+ vásárló kedvence

Származási ország: Csehország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Termékleírás

A marhabélszín pecsenyehús, más néven vesepecsenye, a hátszín és a fartő közti hosszúkás rész. Ez a marha legértékesebb része. A hús 10-14 napig érlelődik úgynevezett száraz érleléssel, szigorú higiéniai és hűtési intézkedések mellett, amelyek teljes mértékben megfelelnek a minősített és teljes értékű bioélelmiszerek és -termékek előállítására vonatkozó összes szabványnak és feltételnek. Szigorú és rendszeres állatorvosi felügyelet alatt állnak, ami garantálja a legmagasabb higiéniai és egészségügyi biztonságot. A legújabb technológiát használják, hogy garantálják a legmagasabb minőséget, aminek köszönhetően élvezheted a legjobb kulináris élményeket.

A hús eredete

Az organikus minőségű hús kizárólag olyan ökológiai gazdaságokból származik, ahol az állatokat természetes, növényi eredetű táplálékkal etetik, és életük során soha nem érintkeznek peszticidekkel vagy műtrágyákkal. A hús ízét, illatát, megjelenését és tartósságát nem próbálják kémiai anyagokkal vagy mesterséges adalékokkal befolyásolni, amelyek károsak lehetnek az emberi szervezetre. Az ilyen hústermékek fogyasztói garantáltan minőségi ételeket kapnak, amelyek ízükben és megjelenésükben is messze felülmúlják a hagyományos húsokat.

Felhasználási javaslat: Bélszínérmék fehérboros erdei gombával

Elkészítési idő: 20 perc előkészítés+ 20 perc sütés

Hozzávalók 2 adagra

  • 1 db salottahagyma
  • 1 db fokhagyma
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 10 dkg gomba
  • 1 dl fehérbor
  • fél csokor petrezselyem
  • 4 evőkanál főzőtejszín
  • 1 tojássárgája
  • 500 g marhabélszín
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. Egy nagyjából félkilós bélszínre van szükség, melynek elvékonyodó végét levágjuk, majd a húst egy éjszakával a felhasználás előtt kevés frissen tört borssal meghintve, olívaolajjal megkenve folpackba tekerünk, amelyre pedig egy réteg alufólia kerül. Mindezt próbáljuk úgy formázgatni, hogy tökéletes hengeralakot kapjunk. Ha ez megvan, tegyük a hűtőbe, és felejtsük el legalább egy napra.
  2. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd kevés olívaolajon öt percig pirítjuk. Két további evőkanál olívaolajat adunk hozzá, s ezután jöhet bele az erdei gomba.
  3. A gombát hét percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a fehérbort (amelyben a gomba ázott, ha szárítottból készítjük), s folyamatos keverés mellett rotyogtatva a mártást sűrítjük.
  4. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a tejszínt, az apróra vágott petrezselymet, majd a tojássárgáját. Letakarva pihentetjük, amíg előkészítjük a húst.
  5. A bélszínt óvatosan 4 cm-es karikákra vágjuk - egy félkilós darabból három érme jön ki. Olajjal megkenegetjük, befűszerezzük, és egy nehéz vasserpenyőben kevés olívaolajon 2-3 perc alatt hirtelen megpirítjuk, a sütőt közben 200 fokra melegítjük.
  6. A húsok tetejére szedjük a gombát, megszórjuk reszelt parmezánnal, és öt perc alatt a sütőben készre sütjük, azonnal tálaljuk. Ha jól csináltuk, omlós, zamatos lesz a bélszín, melyhez az erdei gombás szósz intenzív ízt kölcsönöz.

Termelői információ

Az Ecoproduct s.r.o. egy családi vállalkozás, amely saját biogazdaságra építve működik. Célja, hogy ügyfeleinek kiváló minőségű élelmiszereket biztosítson, mind saját termelésből – a Jelcova Lhotka gazdaságból –, mind a környező régió ökogazdaságaiból. A vállalat főként érlelt marhahús, bárány és más bio minőségű termékek értékesítésére szakosodott, és a teljes hústermelési folyamatot kézben tartja, az élő szarvasmarhák beszerzésétől kezdve egészen a végső értékesítésig.

Különösen nagy figyelmet fordítanak a szarvasmarhák gondos kiválasztására, valamint az állatok érzékeny és humánus kezelésére, mind a szállítás, mind a vágás során. Levágás előtt hagyják az állatokat megnyugodni, így a stresszhormonok szintje alacsony marad, ami miatt a hús lágyabb és egészségesebb lesz, mint a hagyományos módon előállított marhahús. Ezzel biztosítják, hogy ügyfeleik a lehető legmagasabb minőségű terméket kapják.

Tárolás

Hűtve, 0–3°C közötti hőmérsékleten tárolandó.

Forgalmazó

ecoproduct s.r.o.

Jelcovy Lhotky 5

39301, Pelhřimov

Cseh Köztársaság

Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Minőségét megőrzi

Szokásos eltarthatóság a megrendelés kézbesítését követően: 23 nap.

A termék garantált eltarthatósága a megrendelés kézbesítését követően: 4 nap.Ha a vásárolt termék eltarthatósági ideje ennél rövidebb, vedd fel velünk a kapcsolatot, mi pedig kredit formájában visszatérítjük az árát. Nem vonatkozik a Mentsd meg az ételt szekcióba tartozó termékekre.

Összetevők

marha