
ecoproduct
Bio Marha szegy hátulja
kb. 0,53 kgÁTLAGOS FRISSESSÉG 16 NAPIG
kb
Házhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Termékleírás
A marhaszegy a marha mellrészéből származó hús, amely két részből áll: a sovány húsrészből és egy zsírosabb darabból. Igazi amerikai klasszikusról van szó, amely Európában is egyre nagyobb népszerűségre tesz szert. A marhaszegy elkészítése nem igényel sok munkát, türelmet viszont igen. Felhasználható: főzve (húslevesbe vagy utóbb szeletelve és mártással kínálva), füstölve, apróhúsételekhez (pld. gulyásnak, pörköltnek, tokánynak) ha borjú, akkor egyben tölthető, illetve süthető is. A hús 10-14 napig érlelődik úgynevezett száraz érleléssel, szigorú higiéniai és hűtési intézkedések mellett, amelyek teljes mértékben megfelelnek a minősített és teljes értékű bioélelmiszerek és -termékek előállítására vonatkozó összes szabványnak és feltételnek. Szigorú és rendszeres állatorvosi felügyelet alatt állnak, ami garantálja a legmagasabb higiéniai és egészségügyi biztonságot. A legújabb technológiát használják, hogy garantálják a legmagasabb minőséget, aminek köszönhetően élvezheted a legjobb kulináris élményeket.
A hús eredete
Az organikus minőségű hús kizárólag olyan ökológiai gazdaságokból származik, ahol az állatokat természetes, növényi eredetű táplálékkal etetik, és életük során soha nem érintkeznek peszticidekkel vagy műtrágyákkal. A hús ízét, illatát, megjelenését és tartósságát nem próbálják kémiai anyagokkal vagy mesterséges adalékokkal befolyásolni, amelyek károsak lehetnek az emberi szervezetre. Az ilyen hústermékek fogyasztói garantáltan minőségi ételeket kapnak, amelyek ízükben és megjelenésükben is messze felülmúlják a hagyományos húsokat.
Felhasználási javaslat: Deli stílusú marhaszegy
Elkészítési idő: pihentetés+ 360 perc
Hozzávalók
- 200 g só
- 90 g barnacukor
- 60 g savanyításhoz való fűszer
- 1,8 kg marhaszegy
- 60 g fekete bors
- 60 g mustármag
- 30 g fokhagyma por
- 2,2 l víz
- 220 ml fehérbor ecet
- 3 marék füstölőfő
Elkészítés
- Egy nappal a sütés előtt készítsünk 1,8 l vízből, 110 g sóból, barna cukorból és a savanyításra használt fűszerkeverékből brine levet.
- Egy zárható zacskóba tegyük bele a szegyet egybe, majd öntsük rá a vizet és zárjuk be. Így tegyük félre a hűtőbe a másnapi használatig.
- A következő nap a sütéshez készítsük elő a keget, és fűtsük fel 110°C-ig. Már ekkor helyezzük el a füstölőfákat is.
- A húsról öntsük le a brine levet, és itasuk le a felesleges nedvességet a húsról, majd készítsünk hozzá fűszerkeveréket.
- Ehhez a maradék sót keverjük el a borssal, a korianderrel, a mustármaggal és a fokhagymával. Ezzel aztán jól dörzsöljük be a húst, és tegyük fel a grillre.
- A fehérbor ecetből, a maradék vízből és egy-két kanál fűszerkeverékből készítsünk folyadékot, amivel 45 percenként lekenhetjük a húst. Ez további ízeket ad majd a húshoz, és nem hagyja kiszáradni sem.
- Legalább 3,5 óráig süssük a húst, majd csomagoljuk be alufóliába, vegyük még lejjebb a hőfokot, és így süssük további 2 órán át.
- Amikor levesszük a húst a grillről, hagyjuk állni 20 percig és csak utána vágjunk belőle hajszálvékony szeleteket. Savanyúsággal és mustárral tálaljuk.
Termelői információ
Az Ecoproduct s.r.o. egy családi vállalkozás, amely saját biogazdaságra építve működik. Célja, hogy ügyfeleinek kiváló minőségű élelmiszereket biztosítson, mind saját termelésből – a Jelcova Lhotka gazdaságból –, mind a környező régió ökogazdaságaiból. A vállalat főként érlelt marhahús, bárány és más bio minőségű termékek értékesítésére szakosodott, és a teljes hústermelési folyamatot kézben tartja, az élő szarvasmarhák beszerzésétől kezdve egészen a végső értékesítésig.
Különösen nagy figyelmet fordítanak a szarvasmarhák gondos kiválasztására, valamint az állatok érzékeny és humánus kezelésére, mind a szállítás, mind a vágás során. Levágás előtt hagyják az állatokat megnyugodni, így a stresszhormonok szintje alacsony marad, ami miatt a hús lágyabb és egészségesebb lesz, mint a hagyományos módon előállított marhahús. Ezzel biztosítják, hogy ügyfeleik a lehető legmagasabb minőségű terméket kapják.
Tárolás
Hűtve, 0–3°C közötti hőmérsékleten tárolandó.
Forgalmazó
ecoproduct s.r.o.
Jelcovy Lhotky 5
39301, Pelhřimov
Cseh Köztársaság
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Minőségét megőrzi
Összetevők
marha |