4 ADAGÚj

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg brokkoli rózsa
  • 1 liter alaplé
  • 2 dl főzőtejszín
  • 5 dkg vaj
  • 30-40 dkg csirkemell
  • 10 dkg panko morzsa
  • 5 dl olaj a sütéshez
  • 2 tojás
  • 2 kanál liszt
  • 1 fél fej hagyma apróra vágva
  • 1-2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 kanál olívaolaj
  • 5 dkg cukorborsó vagy zöldborsó
  • Borsóhajtás
  • Só ízlés szerint
  • Bors ízlés szerint
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk és 2 liter víz, 12 dkg só keverékében pácoljuk 30-45 percig.
  • 2Ezután a szokott módon panírozzuk be és forró olajban süssük ki mire a leves elkészül.
  • 3A brokkolit szedjük rózsáira és a forrásban lévő alaplében főzzük meg, majd azonnal szedjük ki jéghideg vízbe, így szép zöld marad.
  • 4Közben kevés vajon és olíván dinszteljük meg a hagymát és fokhagymát. Ha megpuhultak kissé, adjuk hozzá az alaplevet, forraljuk fel és dobjuk hozzá a brokkoli rózsákat is.
  • 5Turmixoljuk krémesre a tejszínnel és ízesítsük sóval, borssal, ha szeretjük, egy kevés szerecsendióval.
  • 6Forrón tálaljuk a blansírozott és jeges vízben frissített cukorborsóval, borsóhajtással és a csirkefalatokkal.
Kifli tipp
Borsóból is elkészíthető hasonló módon. Minden zöld színű zöldséggel így járjunk el, ha élénk szín a cél. Sajtfalatokkal, vagy más hússal, akár hallal is helyettesíthető a csirke.
Pataky Péter

Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK