Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 Ft-tól

Budapest area

Delivery

Is this your location?

Enter your address to view exact delivery times and relevant assortment.

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 1,5 kg sárgadinnye, meghámozva, kimagozva, felkockázva
  • 8 szelet pármai sonka
  • 1 citrom
  • 1 lime
  • 2 dl tejszín
  • Csipet só
  • Ízlés szerint cukor
  • 1 dl görög joghurt
  • Friss menta, vagy citromfű

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A megtisztított sárgadinnyét turmixoljuk simára, majd ízesítsük kevés lime, vagy citrom lével, illetve a héjából is reszelhetünk bele.
  • 2
    Kevés tejszínnel gazdagítsuk.
  • 3
    A sonkákat kevés olajon, alacsony lángon serpenyőben pirítsuk ropogósra.
  • 4
    A joghurtot picit cukrozzuk meg és adjunk hozzá egy csipet sót.
  • 5
    A levest a joghurttal, ropogós sonkával és frissen reszelt citrus héjjal és menta, vagy citromfő levéllel tálaljuk.
Tip
Laktózmentesen is elkészíthető, ez esetben kókusztejjel főzzük és vagy laktózmentes, vagy valamilyen növényi joghurttal tálaljuk. Bacon chips-szel is nagyon finom. Dinnye helyett nektarinnal is elkészíthető.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

1,5 kg sárgadinnye, meghámozva, kimagozva, felkockázva