Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 1,5 kg sárgadinnye, meghámozva, kimagozva, felkockázva
- 8 szelet pármai sonka
- 1 citrom
- 1 lime
- 2 dl tejszín
- 1 dl görög joghurt
- Friss menta, vagy citromfű
- Ízlés szerint cukor
- Csipet só
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A megtisztított sárgadinnyét turmixoljuk simára, majd ízesítsük kevés lime, vagy citrom lével, illetve a héjából is reszelhetünk bele.
- 2Kevés tejszínnel gazdagítsuk.
- 3A sonkákat kevés olajon, alacsony lángon serpenyőben pirítsuk ropogósra.
- 4A joghurtot picit cukrozzuk meg és adjunk hozzá egy csipet sót.
- 5A levest a joghurttal, ropogós sonkával és frissen reszelt citrus héjjal és menta, vagy citromfő levéllel tálaljuk.
Kifli tipp
Laktózmentesen is elkészíthető, ez esetben kókusztejjel főzzük és vagy laktózmentes, vagy valamilyen növényi joghurttal tálaljuk.
Bacon chips-szel is nagyon finom.
Dinnye helyett nektarinnal is elkészíthető.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!