• Kedves Kiflis! Készülj fel előre velünk - tömeg és sorban állás nélkül - a május 19-20-ai munkaszüneti napokra! Pünkösdkor ugyan mi is zárva tartunk, de előrendelést természetesen fogadunk.
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 2 liter maradék sonkafőző lé
  • 50 dkg vegyes erdei gomba
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • Friss zöldfűszerek, pl.: petrezselyem, snidling, tárkony, lestyán
  • 1 kanál liszt
  • 5-10 dkg gersli
  • 1 kanál fehérborecet

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET

  • Babér
  • Bors
  • Alaplé
  • Zöldségek

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Ha sonkát főzünk, fontos, hogy ne zubogva, hanem csak gyöngyözve főzzük. A vizet érdemes ízesíteni hagymával, fokhagymával, szemes borssal, babérral, stb, így szinte kész leves lesz a főzőlevünk. Ezt már csak be kell habarni és gazdagítani.
  • 2Kockázzuk fel a maradék sonkát.
  • 3Az apróra vágott hagymát és fokhagymát a főzőléről levett kanál zsíron dinszteljük meg.
  • 4Tegyük rá a felvágott gombákat és addig dinszteljük, míg az összes kiengeddett levét elforrja.
  • 5Ekkor mehet bele a gersli, majd a sonka főzőleve. Míg a gersli puhul, a tejszínt, a tejfölt és 1 kanál lisztet keverjünk simára.
  • 6Ha puha a gersli, adjuk hozzá a habarást, majd a sonkakockákat és fűszerezzük a zöldfűszerekkel, és ecettel, ha kell sózzuk-borsozzuk.
  • 7Friss kenyérrel, vagy kaláccsal tálaljuk.
Tip
Ha túl sós a lé, vízzel, vagy sótlan alaplével hígítsuk! Gomba helyett használhatunk bármilyen zöldséget, és gersli helyett akár nokedlit is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET