Korlátozott ajánlat új vásárlók számára:

Kiszállítás akár 90 percen belül

14 nap ingyenes kiszállítás

100%-os elégedettségi garancia

Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 2 liter maradék sonkafőző lé
  • 50 dkg vegyes erdei gomba
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • Friss zöldfűszerek, pl.: petrezselyem, snidling, tárkony, lestyán
  • 1 kanál liszt
  • 5-10 dkg gersli
  • 1 kanál fehérborecet

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET

  • Babér
  • Bors
  • Alaplé
  • Zöldségek

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Ha sonkát főzünk, fontos, hogy ne zubogva, hanem csak gyöngyözve főzzük. A vizet érdemes ízesíteni hagymával, fokhagymával, szemes borssal, babérral, stb, így szinte kész leves lesz a főzőlevünk. Ezt már csak be kell habarni és gazdagítani.
  • 2
    Kockázzuk fel a maradék sonkát.
  • 3
    Az apróra vágott hagymát és fokhagymát a főzőléről levett kanál zsíron dinszteljük meg.
  • 4
    Tegyük rá a felvágott gombákat és addig dinszteljük, míg az összes kiengeddett levét elforrja.
  • 5
    Ekkor mehet bele a gersli, majd a sonka főzőleve. Míg a gersli puhul, a tejszínt, a tejfölt és 1 kanál lisztet keverjünk simára.
  • 6
    Ha puha a gersli, adjuk hozzá a habarást, majd a sonkakockákat és fűszerezzük a zöldfűszerekkel, és ecettel, ha kell sózzuk-borsozzuk.
  • 7
    Friss kenyérrel, vagy kaláccsal tálaljuk.
Kifli tipp
Ha túl sós a lé, vízzel, vagy sótlan alaplével hígítsuk! Gomba helyett használhatunk bármilyen zöldséget, és gersli helyett akár nokedlit is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET