Szerezz exkluzív előnyöket az első rendelés után!

Kiszállítás akár 90 percen belül

14 nap ingyenes kiszállítás

100%-os elégedettségi garancia

Budapest területe

Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 20 dkg hagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 csípős paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 kanál jóféle fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 1 mokkáskanál feketebors
  • 3 babérlevél
  • Bors
  • 4-5 db borókabogyó
  • 40 dkg burgonya
  • 30 dkg sárgarépa
  • 2 liter alaplé
  • 2 kg őz pörkölthús

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Ha kockázott húst használunk, egyszerű a dolgunk, ha csontosat, akkor csontozzuk, kockázzuk és használjuk a csontot is fel.
  • 2
    A húst vágjuk 2x2 cm-es kockákra és hagyományos módon főzzük meg pörköltnek, zsiradékként használjuk a kockára vágott füstölt szalonnát kipirítva. Ízesítsük a kockára vágott paprikával és paradicsommal, valamint a felsorolt fűszerekkel, babérral, borssal, köménnyel és a fűszerpaprikával.
  • 3
    Amikor a hús majdnem teljesen puha, tehát olyan 80-90%-ban elkészült, adjuk hozzá a meghámozott és kockára vágott répát, majd 5 perccel később a burgonyát is.
  • 4
    Öntsük fel alaplével, ellenőrizzük a sósságát és főzzük össze.
  • 5
    Tálaljuk a gulyást jóféle kovászos kenyérrel és adjunk hozzá szeletelt hegyes erős paprikát.

KIFLI TIPP

  • 1
    Természetesen más vadból szarvasból, vagy vaddisznóból is elkészíthető, arra figyeljünk, hogy ne száraz húsrészt válasszunk hozzá.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK