Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg kápia paprika
  • 1 db (kb. 150 g) hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Egy kisebb ág rozmaring
  • Kevés snidling (metélőhagyma)
  • 50 ml olívaolaj
  • 50 g csípős szalámi
  • 200 ml tejföl vagy görög joghurt

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Paradicsom
  • Cukkini
  • Zöldségek

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A kápiát akár grillezhetjük is faszén felett vagy gázgrillen, de 250 fokos sütőben is megsüthető.
  • 2Az a lényeg, hogy a külseje egész feketére égjen.
  • 3Ekkor tegyük egy jól zárható műanyag dobozba és fedjük be 15 perce, majd az idő letelte után hámozzuk meg.
  • 4Ha meghámoztuk, távolítsuk el a csumáját és a magházat a magokkal együtt, tegyünk félre egy-két szebb darabot, amit majd kockára vágva levesbetétként használunk.
  • 5Az olívaolajon kicsit dinszteljük meg az apróra vágott hagymát és zúzott fokhagymát, majd adjuk hozzá a meghámozott kápiát, kicsit forraljuk össze majd turmixoljuk le az alaplével, hogy krémes levest kapjunk. Az alaplé mennyiségével tudjuk beállítani a levesünk sűrűségét. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  • 6Közben egy serpenyőben pirítsuk meg a szalámiszeleteket, és a kockára vágott kápiával és tejföllel vagy joghurttal együtt tegyük egy leveses tányérba.
  • 7Erre öntsük a levest forrón vagy jéghidegen - mindkét módon remek előétel.
Kifli tipp
Ezt a levest akár paradicsomosan is főzhetjük, betétként bármilyen grillzöldség tökéletes. Használhatunk hozzá cukkinit is, ha a szalámit kihagyjuk, úgy is tökéletes vegetáriánus hűsítő leves.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD