Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 17:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg friss, konzerv vagy fagyasztott csemegekukorica
  • 1 liter alaplé
  • 1 db salottahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 g vaj
  • 50 ml extra szűz olívaolaj
  • 200 ml kókusztej
  • 2 érett, puha avokádó
  • 1 lime
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 1 kis csokor koriander
  • 3 szál újhagyma

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Az apró kockára vágott salottát és a zúzott fokhagymát az olívaolaj felén és a vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kukoricát és azt is átpároljuk.
  • 2Felöntjük az alaplével, és jól összeforraljuk, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a kókusztejet.
  • 3Pár perc fövés után turmixgépben simára turmixoljuk, ha kell utánaízesítjük és egy sűrű szűrőn átszűrjük, hogy szép sima legyen.
  • 4Az avokádósalsához meghámozzuk és felkockázzuk az avokádót, majd elkeverjük a lime levével, az apróra vágott újhagymával, a kis kockára vágott, hámozott paradicsommal és a korianderrel. Sózzuk, borsozzuk.
  • 5A salsát a tányér aljába tesszük, és erre öntjük a forró levest.
Kifli tipp
Ez a leves hidegen is nagyon finom, ha hidegen fogjuk tálalni, akkor vajat ne tegyünk bele, inkább helyettesítsük plusz olívaolajjal.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK