Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 1 kg friss, konzerv vagy fagyasztott csemegekukorica
- 1 liter alaplé
- 1 db salottahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 g vaj
- 50 ml extra szűz olívaolaj
- 200 ml kókusztej
- 2 érett, puha avokádó
- 1 lime
- 1 nagyobb paradicsom
- 1 kis csokor koriander
- 3 szál újhagyma
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Az apró kockára vágott salottát és a zúzott fokhagymát az olívaolaj felén és a vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kukoricát és azt is átpároljuk.
- 2Felöntjük az alaplével, és jól összeforraljuk, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a kókusztejet.
- 3Pár perc fövés után turmixgépben simára turmixoljuk, ha kell utánaízesítjük és egy sűrű szűrőn átszűrjük, hogy szép sima legyen.
- 4Az avokádósalsához meghámozzuk és felkockázzuk az avokádót, majd elkeverjük a lime levével, az apróra vágott újhagymával, a kis kockára vágott, hámozott paradicsommal és a korianderrel. Sózzuk, borsozzuk.
- 5A salsát a tányér aljába tesszük, és erre öntjük a forró levest.
Kifli tipp
Ez a leves hidegen is nagyon finom, ha hidegen fogjuk tálalni, akkor vajat ne tegyünk bele, inkább helyettesítsük plusz olívaolajjal.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!