Navigáció kihagyása
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg cukkini kimagozva, felkockázva
  • 1,5 liter alaplé
  • 2 dl tejszín
  • Bors
  • Friss kapor
  • 1 db hagyma
  • 1 db fokhagyma
  • 5 dkg parmezán
  • 0,5 dl extra szűz oliva olaj
  • 5 dkg vaj
  • 1 db nagyobb burgonya
  • 5 dkg szeletelt mangalica sonka, vagy pármai sonka

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk és megdinszteljük egy kevés olivaolaj és egy kanál vaj elegyében.
  • 2
    Közben felforraljuk az alaplevet és a kockára vágott cukkínit 5 perc alatt megblansírozzuk, majd jeges vízbe kiszedjük.
  • 3
    A használt alaplével felöntjük a hagymás alapot és 30 percig főzzük, ezután hozzáadjuk a cukkínit és simára turmixoljuk, majd kihűtjük minél hamarabb.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK