Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 30 dkg csiperke, vagy bármilyen vegyes gomba
- 1 liter alaplé
- 10 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- Kevés friss kakukkfű
- Só
- Bors
- 5 dkg reszelt parmezán
- 1 kisebb fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Az apróra vágott hagymát és fokhagymát a vajon puhára dinsztelünk, majd hozzáadjuk az alaposan megmosott gombákat és addig pároljuk míg el nem párolog az összes folyadék az edényből amit a gombák kiengedtek. Ez legalább fél óra, közepes tűzön. Ekkor fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel és felöntjük az alap lével, tejszínnel, majd 10 perc főzés után alaposan összeturmixoljuk, ha szükséges ismét fűszerezzük.
- 2A parmezánt tapadásmentes serpenyőbe szórjuk kb 5 cm-es körökben és lassan melegítve aranyszínűre pirítjuk, majd forrón kivesszük és hagyjuk kihűlni.
- 3A levest a parmezán chips-szel és néhány szép salátalevéllel tálaljuk.
Kifli tipp
Bármilyen gombából elkészíthető, próbálkozhatunk vargányával, laskagombával.
Ha pár szebb gombát félreteszünk turmixozás előtt, azokat használhatjuk levesbetétnek.
![Pataky Péter](https://cdn.kifli.hu/images/meals/author/pataky_500x500px2-1625745522490.png)
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!