Budafoki élesztő

Budafoki sütőélesztő

50 g

ÁTLAGOS FRISSESSÉG 20 NAPIG

Nagyszerű ajánlatMents meg 86 Ft-ért
120 Ft 2 400 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

1000+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A friss élesztőnek kockaformája van, így préseltük össze. Ez az élesztő legismertebb fajtája. A jó minőségű élesztőt világos bézs színéről, szürkés árnyalatáról ismerhetjük fel.
Íze enyhén savanykás, illata jellegzetes, enyhén fermentált. Anyagát tekintve egynemű, rugalmas és kagylósan törhető.
Sütésnél, a felhasznált lisztmennyiséghez kb. 4-10% élesztőt kell adni. Ez azt jelenti, hogy 1 kg liszthez kb. 1 kockányi friss élesztőre (50 g), vagy 2 tasak (14 g) szárított élesztőre van szükség. A felhasználandó élesztő mennyisége azonban mindig az adott recepttől függ.
Fontos, hogy mindig hűvös (2 – 8 ℃) és száraz helyen tárolja. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy az élesztő élő anyag. Ezért ne hagyja csomagolatlanul a hűtőben, mert keresztszennyeződésnek lesz kitéve! Az egyszer kibontott és nem felhasznált élesztőt érdemes folpack-ba vagy alufóliába csomagolni és rövid időn belül felhasználni!
Sütés előtt, amennyiben fel szeretné futtatni az élesztőt, sohasem forró vízbe, vagy tejbe morzsolja! A folyadék optimális hőmérséklete 36-37°C, a melegebb folyadék elpusztítja az élesztőgombákat, a hidegebb lelassítja a kelesztést. Még néhány fontos tanács:

  • a folyadékba ne tegyen túl sok cukrot, mert sajnos a túl sok cukor is megölheti az élesztőgombákat.
  • az élesztőt nem tanácsos közvetlenül a sóval érintkeztetni, mert az szétfolyatja, ezért a sót mindig előzetesen keverjétek a liszthez.

Tárolás

Fogyasztható: +2 - +8°C között tárolva a csomagoláson jelzett időpontig.

Használati utasítás

Nyersen fogyasztandó.

Forgalmazó

Lesaffre Magyarország Kft.
1222 Budapest
Gyár utca 5-9.


Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

 

Minőségét megőrzi

Szokásos eltarthatóság a megrendelés kézbesítését követően: 20 nap.

A termék garantált eltarthatósága a megrendelés kézbesítését követően: 6 nap.Ha a vásárolt termék eltarthatósági ideje ennél rövidebb, vedd fel velünk a kapcsolatot, mi pedig kredit formájában visszatérítjük az árát. Nem vonatkozik a Mentsd meg az ételt szekcióba tartozó termékekre.

Tápérték: 100 g

Energia467 kJ/112 kCal
Zsír1.9 g
amelyből telített zsírsavak0.4 g
Szénhidrát3.7 g
amelyből cukor3 g
Fehérje15 g
0.03 g
Élelmi rost g