1 DARAB
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK A KALÁCSHOZ
- 1,5 dl langyos Mizo UHT tej
- 1 YouTyúk tojássárgája
- 33 dkg liszt
- 20 g friss élesztő
- 5 dkg cukor
- 3 dkg olvasztott vaj
- 1 tk rum
- 1 mk őrölt vanília
- Csipet só
HOZZÁVALÓK A KENÉSHEZ
- 1 YouTyúk tojássárgája
- 1 ek Mizo UHT tej
AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET
- Lekvár
- Vaj
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A langyos tejbe teszek egy tk lisztet, egy tk cukrot, alaposan elkeverem, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni.
- 2Mikor az élesztő felfutott, a vaj kivételével az összes alapanyagot, alaposan összedolgozom, majd legvégül hozzá adom a vajat és hólyagosra dagasztom.
- 3Konyharuhával befedve, meleg helyen duplájára kelesztem (kb. 40 perc).
- 4Mikor a tészta szépen megkelt, lisztezett deszkára borítom, három egyenlő részre osztom, hengereket sodrok, összefonom, majd sütőpapírral bélelt formába teszem, ismét letakarom konyharuhával és további 20-25 percet kelesztem.
- 5Mielőtt beteszem a sütőbe, megkenem a tetejét egy ek tejjel felvert tojássárgájával és 175 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 30-35 perc alatt készre sütöm.
- 6Sütési idő, sütőnként változat, végezzünk tűpróbát.
- 7A sütő aljába, egy tűzálló tálba szoktam vizet tenni a sütéshez, mert az így keletkező pára jót tesz a kelt tésztának.
- 8Ha a teteje hirtelen sülne, takarjátok be alufóliával, hogy a belseje is átsüljön!
GastroHobbi
Enikő és Gergő közös hobbija, a GastroHobbi egy főzős blogból indult kaland, ami ma már ott tart, hogy videóikon átlagosan havonta 15-25 millió megtekintés van, emellett számos receptkönyvet is kiadtak már. Váljon számodra is hobbivá a főzés!