Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 17:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ

  • 1 teáskanál cukor
  • 25 g friss élesztő
  • 500 g liszt
  • 1 teáskanál só

HOZZÁVALÓK A FOKHAGYMÁS OLAJHOZ

  • 50 ml olaj
  • 3 gerezd fokhagyma

HOZZÁVALÓK A TÁLALÁSHOZ

  • Reszelt sajt
  • Tejföl

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

 

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Először a fokhagymás olajat készítsd el. Öntsd egy kis tálkába a vizet az olajjal, add hozzá a reszelt fokhagymát, keverd össze és hagyd állni.
  • 2A tésztához 3,5 dl vízben keverd el a cukrot, morzsold bele az élesztőt és hagyd felfutni.
  • 3A lisztbe keverd bele a sót, add hozzá a felfuttatott élesztős vizet és alaposan dolgozd ki a tésztát. Mikor már szép sima, locsold meg a tetejét egy evőkanál olajjal, majd konyharuhával letakarva tedd meleg helyre, hogy duplájára keljen (kb. 30-40 perc).
  • 4Mikor a tészta megkelt, beolajozott kézzel formálj tetszőleges méretű cipókat, majd a széleit húzogatva formázd meg a lángost és forró olajban mindkét oldalát süsd aranysárgára.
  • 5Ízlés szerint fokhagymás olajjal megkenve, tejföllel és reszelt sajttal tálald.

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

  • 1Elkészítési idő: 20 perc + kelesztés + sütési idő
GastroHobbi
Enikő és Gergő közös hobbija, a GastroHobbi egy főzős blogból indult kaland, ami ma már ott tart, hogy videóikon átlagosan havonta 15-25 millió megtekintés van, emellett számos receptkönyvet is kiadtak már. Váljon számodra is hobbivá a főzés!

HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ

HOZZÁVALÓK A FOKHAGYMÁS OLAJHOZ

HOZZÁVALÓK A TÁLALÁSHOZ