10 DARAB
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 200 g Gazda márkázott vaj
- 200 g sütőben sült édesburgonya (áttört)
- 70 ml tej
- 1 csipet kristálycukor
- 25 g élesztő vagy 7 g szárított élesztő
- 400 g liszt
- 1 db tojássárgája
- 2 csapott teáskanál só
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Az édesburgonyát pároljuk vagy süssük meg sütőben, majd pürésítsük le, és hagyjuk kihűlni. A tejet langyosítsuk meg, tegyük hozzá a cukrot és az élesztőt. A tojássárgáját az összetört édesburgonyával a vajjal alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és elkezdjük hozzátenni a lisztet is.
- 2Ne ijedj meg, egy nagyon lágy masszát fogsz kapni, ne tegyél hozzá plusz lisztet!
- 3Az összedolgozott tésztát lefedjük, és kb 1 órát kelesztjük.
- 4Kelesztés után lisztezett felületre öntjük és párszor áthajtogatjuk a tésztát. Ezt követően kb 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk, kisebb pogácsákat szaggatunk belőle, és 20 percig kelni hagyjuk. Felvert tojással megkenjük és kb 20 perc alatt 180 fokon légkeveréses sütőben készre sütjük.
ManóMenü
A ManóMenü alapítója Ambrus Éva, kisgyermekes édesanya. Azt vallja, gyermekünk és családunk táplálása az egyik legfontosabb küldetésünk, ezért ebben szeretne segítséget nyújtani szuper cikkekkel és receptekkel, trükkökkel, praktikákkal megfűszerezve.