
Varga Pincészet
Varga Egri Bikavér száraz
0,75 lMinden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
A megjelenített évjáratot és alkoholfokot igyekszünk a legpontosabban feltüntetni, de mivel az évjáratváltások idején előfordulhatnak eltérések, így kérjük, vásárlás előtt érdeklődj az aktuális évjáratról az ügyfélszolgálatunknál, amennyiben ez szempont a termék kiválasztásánál.
Varga Egri Bikavér száraz
Természeti és kulturális adottságai az Egri borvidéket hazánk egyik legfontosabb borrégiójává emelik. A Varga család mintegy 60 hektár szőlőt telepített a borvidék legjobb fekvésű területein, így Egri Bikavérük jelentős részben saját szőlőjükből készül. Fő alkotó fajtái a Kékfrankos, a Cabernet Sauvignon, a Kékoportó és a Zweigelt. A bikavér az a boruk, amely minden évjáratban közel azonos, kiegyensúlyozott minőséget eredményez. Ennek egyik fő oka a hosszú érlelés, amelyből minimum 12 hónap nagy fahordóban történik. A másik, hogy az alkotó fajták arányának megválasztásával lehetőségük nyílik a bor karakterének folyamatos szinten tartására. Színe bíborvörös, illatában, ízében a meggy dominál, kellemes sav-tannin egyensúlya bársonyossá, jó "illatúvá" teszi a bort.
Kedves Vásárlónk,
Ezúton tájékoztatunk, hogy a Varga Pincészet Kft által gyártott és forgalmazott 0,75l-es és 1,5l-es kiszerelésű göngyöleges termékek palack betétdíja 2022.06.01-től megváltozik az alábbiak szerint:
- 0,75l Varga Palack: 99 Ft-ról 150 Ft-ra módosul
- 1,5l Ház Bora Palack 127 Ft-ról 180 Ft-ra módosul
Felhasználási javaslat
Fogyasztását magyaros ételekhez, vörös húsokhoz, hosszú éjszakai beszélgetésekhez 18°C-on ajánljuk.
Termelői információ
Varga Péter 1993. január negyedikén kezdte meg a munkát badacsonyörsi pincészetben a feleségével és szüleivel. Ma már két fiával dolgozik együtt és reméli, hogy ők majd később unokáival viszik tovább a pincészetet. Az elmúlt 20 évben a magyar borászat szakmailag és technológiailag alapjaiban megújult, a borok minősége nyugat-európai színvonalúvá vált. Ezzel párhuzamosan a fogyasztók igénye is sokat fejlődött, illetve változott. Ma már egyre kevésbé isszák az emberek, mint inkább kóstolják a borokat; az érdekeset és a különlegeset keresik. Már nem csak a közeli borvidékek borait isszák, hanem módukban áll az ország, Európa, sőt az egész világ borkínálatával megismerkedni. Ezért nem elég csupán szép, kiegyensúlyozott borokat készíteni, olyan borokra van szükség, amelyek nyomot hagynak a fogyasztóban, amelyekre visszaemlékszik és a több ezer elemű kínálatból újra ki fogja választani.
Tárolás
Napfénytől védett száraz, tiszta, hűvös helyen.
Forgalmazó
Varga Pincészet Kft
8257 Badacsonyörs
Füredi út 49.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Összetevők
kékfrankos | 56 % |
Merlot | 21 % |
Cabernet Franc | 7 % |
blauburger | 6 % |
Turán | 5 % |
Pinot Noir | 4 % |
kékoportó | 1 % |
Tápérték: 100 g
Energia | 249 kJ/59 kCal |
Zsír | 0 g |
amelyből telített zsírsavak | 0 g |
Szénhidrát | 0.1 g |
amelyből cukor | 0.1 g |
Fehérje | 0 g |
Só | 0 g |
Élelmi rost | 0 g |
Allergének
Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok |