
Varga Pincészet
Ház Bora Bubis Rozé
1,5 lHázhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
A megjelenített évjáratot és alkoholfokot igyekszünk a legpontosabban feltüntetni, de mivel az évjáratváltások idején előfordulhatnak eltérések, így kérjük, vásárlás előtt érdeklődj az aktuális évjáratról az ügyfélszolgálatunknál, amennyiben ez szempont a termék kiválasztásánál.
Varga Rozé bubis
Varga Péternek a rozé borról egy beszélgetés jut eszébe, amelynek évekkel ezelőtt a fültanúja volt. Tizenéves, de már borivó korban lévő fiai kínálják barátaikat. „Bort hozhatunk?” „Köszönjük nem.” „Rozét?” „Azt igen.” Fiatalság - bolondság! De jó bolondság, a tévedésben ugyanis lényeges a felismerés, hogy a rozéval új minőség jelent meg a borok között, ami jobban különbözik a fehér és vörös boroktól, mint azok egymástól. Megjelenése kötelezően illatos, friss, üde, mégis alapvetően eltér a fehér és vörös primőrboroktól is. Nem, vagy alig beszélhetünk fajtajellegről, és bár a szüretelést követően gyorsan palackba kerül, mégsem maradnak meg benne az elsődleges szőlőízek, sőt, olyan epres, málnás érzetek jelennek meg, amelyek vörösborban csak hosszabb érlelés útján keletkezhetnek. A rozé a modern idők gyermeke, nincs tradíciója, de nagy jövő áll előtte.
Kedves Vásárlónk,
Ezúton tájékoztatunk, hogy a Varga Pincészet Kft által gyártott és forgalmazott 1,5l-es kiszerelésű göngyöleges termékek palack betétdíja 2023.01.01-től megváltozik az alábbiak szerint:
- 1,5l Ház Bora Palack 180 Ft-ról 250 Ft-ra módosul
Felhasználási javaslat
Jól illeszkedik a gasztronómia fejlődéséhez, általában salátákhoz, levesekhez, fehér húsokhoz ajánlják, de ha csak egy palack bort akarsz felbontani, akkor bármilyen ételsorhoz a rozé a legjobb választás. Fogyasztását 12°C-ra hűtve ajánlják.
Termelői információ
Varga Péter 1993. január negyedikén kezdte meg a munkát a badacsonyörsi pincészetben a feleségével és szüleivel. Ma már két fiával dolgozik együtt és reméli, hogy ők majd később unokáival viszik tovább a pincészetet. Az elmúlt 20 évben a magyar borászat szakmailag és technológiailag alapjaiban megújult, a borok minősége nyugat-európai színvonalúvá vált. Ezzel párhuzamosan a fogyasztók igénye is sokat fejlődött, illetve változott. Ma már egyre kevésbé isszák az emberek, mint inkább kóstolják a borokat; az érdekeset és a különlegeset keresik. Már nem csak a közeli borvidékek borait isszák, hanem módukban áll az ország, Európa, sőt az egész világ borkínálatával megismerkedni. Ezért nem elég csupán szép, kiegyensúlyozott borokat készíteni, olyan borokra van szükség, amelyek nyomot hagynak a fogyasztóban, amelyekre visszaemlékszik és a több ezer elemű kínálatból újra ki fogja választani.
Tárolás
Szobahőrmérsékleten tárolandó.
Forgalmazó
Varga Pincészet Kft
8257 Badacsonyörs,
Füredi út 49.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Összetevők
Szőlőbor | 100 % |
Tápérték: 100 g
Energia | 347 kJ/83 kCal |
Zsír | 0 g |
amelyből telített zsírsavak | 0 g |
Szénhidrát | 1.8 g |
amelyből cukor | 1.8 g |
Fehérje | 0 g |
Só | 0 g |
Élelmi rost | 0 g |
Allergének
Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok |