Varga Pincészet
Varga Irsai Olivér száraz fehérbor
0,75 lMinden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
A megjelenített évjáratot és alkoholfokot igyekszünk a legpontosabban feltüntetni, de mivel az évjáratváltások idején előfordulhatnak eltérések, így kérjük, vásárlás előtt érdeklődj az aktuális évjáratról az ügyfélszolgálatunknál, amennyiben ez szempont a termék kiválasztásánál.
Varga Irsai Olivér száraz fehérbor
Az Irsai az illatos borok királya Magyarországon és talán az egész világon. Illatintenzitásban verhetetlen, és primőrborként elkészítve illatminőségben, eleganciában is kiváló. Összességében olyan különleges, összetéveszthetetlen élményt nyújt, ami különösen fontos napjaink egyre bővülő borválasztékában. Talán ez okozza, hogy rövid időn belül belföldön és külföldön egyaránt az egyik legismertebb magyar borfajtává vált. Az Irsainál válik be legjobban a népi bölcsesség, hogy az a jó borász, aki jobb bort tud felhozni a pincédből, mint amilyenek a hordóidban voltak. Harsány, domináns tulajdonságai miatt gyakran jobb bort ad más fajtákkal házasítva mint önmagában, különösen, ha Olivér boldog arája egy Királyleányka, aki gyümölcsös illatával, szép savaival jól egészíti ki ura erőteljes megjelenését. A bor színe zöldessárga, illata muskotályos, virágos jellegű, és kitöltés után a szomszédos teremben is érezhető. Íze a szőlős-gyümölcsös jelleg mellett egyedi fajtakarakterű, vidám, üde hangulatát az erjedésből megmaradt szénsav teszi teljessé.
Kedves Vásárlónk,
Ezúton tájékoztatunk, hogy a Varga Pincészet Kft által gyártott és forgalmazott 0,75l-es és 1,5l-es kiszerelésű göngyöleges termékek palack betétdíja 2022.06.01-től megváltozik az alábbiak szerint:
- 0,75l Varga Palack: 99 Ft-ról 150 Ft-ra módosul
- 1,5l Ház Bora Palack 127 Ft-ról 180 Ft-ra módosul
Termelői információ
Varga Péter 1993. január negyedikén kezdte meg a munkát badacsonyörsi pincészetben a feleségével és szüleivel. Ma már két fiával dolgozik együtt és reméli, hogy ők majd később unokáival viszik tovább a pincészetet. Az elmúlt 20 évben a magyar borászat szakmailag és technológiailag alapjaiban megújult, a borok minősége nyugat-európai színvonalúvá vált. Ezzel párhuzamosan a fogyasztók igénye is sokat fejlődött, illetve változott. Ma már egyre kevésbé isszák az emberek, mint inkább kóstolják a borokat; az érdekeset és a különlegeset keresik. Már nem csak a közeli borvidékek borait isszák, hanem módukban áll az ország, Európa, sőt az egész világ borkínálatával megismerkedni. Ezért nem elég csupán szép, kiegyensúlyozott borokat készíteni, olyan borokra van szükség, amelyek nyomot hagynak a fogyasztóban, amelyekre visszaemlékszik és a több ezer elemű kínálatból újra ki fogja választani.
Tárolás
Napfénytől védett száraz, tiszta, hűvös helyen.
Forgalmazó
Varga Pincészet Kft
8257 Badacsonyörs,
Füredi út 49.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Összetevők
Szőlőbor | 100 % |
E300 - L-aszkorbinsav |
Tápérték: 100 g
Energia | 119 kJ/497 kCal |
Zsír | 0 g |
amelyből telített zsírsavak | 0 g |
Szénhidrát | g |
amelyből cukor | 0.13 g |
Fehérje | 0 g |
Só | 0 g |
Élelmi rost | 0 g |
Allergének
Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok |