Szerezz exkluzív előnyöket az első rendelés után!

Kiszállítás akár 90 percen belül

14 nap ingyenes kiszállítás

100%-os elégedettségi garancia

Budapest területe

Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK A CSÜLÖKHÖZ

  • 6 báránycsülök, megtisztítva a felesleges zsírtól
  • 1,5 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
  • Bors
  • 2 nagy sárgarépa, felszeletelve
  • 2 szardellafilé olajban
  • 6 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 4 evőkanál liszt
  • 500 ml marhahús alaplé
  • 360 ml Teleki Válogatás Villányi Cabernet Sauvignon
  • 400 g passzírozott paradicsom
  • 1 teáskanál friss rozmaring, finomra vágva
  • 3 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 babérlevél
  • Medvehagyma

HOZZÁVALÓK A COLCANNONHOZ

  • 1,5 kg burgonya, meghámozva és nagyobb darabokra vágva
  • 150 ml tej
  • 50 ml tejszín
  • 100 g vaj
  • 4 szál újhagyma, apróra vágva
  • 1 fej káposzta, vékonyra szeletelve
  • Medvehagyma

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET

  • Alufix Alufólia

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (légkeveréses sütő esetén 160°C). A báránycsülköket töröld szárazra papírtörlővel, majd sózd és borsozd meg minden oldalukat.
  • 2
    Egy vastag falú edényben hevíts fel az olívaolajat közepesen magas hőfokon. Két csülköt egyszerre piríts meg minden oldalukon aranybarnára. A megpirított csülköket tedd félre egy tányérra.
  • 3
    Ugyanabban az edényben, közepes hőfokon, párold meg a hagymát, sárgarépát és szardellafiléket 4-5 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak, és a szardellák feloldódnak.
  • 4
    Add hozzá a fokhagymát és a paradicsompürét, majd főzd további egy percig. Szórd rá a lisztet, keverd jól össze, és főzd 4-5 percig.
  • 5
    Helyezd vissza a csülköket az edénybe. Öntsd hozzá a marhahús alaplevet, vörösbort, passzírozott paradicsomot, majd add hozzá a rozmaringot, a medvehagymát és a babérleveleket. Forrald fel az egészet.
  • 6
    Fedd le szorosan alufóliával és az edény fedelével. Helyezd az előmelegített sütőbe, és süsd három órán át, amíg a hús omlós és könnyen leválik a csontról.
  • 7
    Amíg a hús sül, készítsd el a colcannont. Tedd a burgonyát egy fazékba, önts rá annyi hideg vizet, hogy 2-3 cm-rel ellepje, majd adj hozzá két evőkanál sót. Forrald fel, és főzd 15-20 percig, amíg a burgonya megpuhul. Szűrd le, és hagyd gőzölögni, hogy a felesleges nedvesség elpárologjon.
  • 8
    Ugyanabban a fazékban, közepesen magas hőfokon, olvaszd meg a vajat. Add hozzá a káposztát, és párold 3-4 percig, amíg megfonnyad. Add hozzá az újhagymát és a medvehagymát, és főzd további egy percig.
  • 9
    Öntsd hozzá a tejet és a tejszínt, majd keverd össze. Add hozzá a főtt burgonyát, és közepes hőfokon, krumplinyomóval törd össze, amíg sima állagú nem lesz. Ízesítsd sóval és fekete borssal ízlés szerint.
  • 10
    Amikor a báránycsülkök elkészültek, óvatosan tedd át őket egy tányérra, és tartsd melegen. Távolítsd el a babérleveleket a szószból, majd tedd az edényt közepesen magas hőfokra a tűzhelyen…
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK A CSÜLÖKHÖZ

HOZZÁVALÓK A COLCANNONHOZ

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET