Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK A CSÜLÖKHÖZ
- 6 báránycsülök, megtisztítva a felesleges zsírtól
- 1,5 evőkanál olívaolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
- Só
- Bors
- 2 nagy sárgarépa, felszeletelve
- 2 szardellafilé olajban
- 6 gerezd fokhagyma, összezúzva
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 4 evőkanál liszt
- 500 ml marhahús alaplé
- 360 ml Teleki Válogatás Villányi Cabernet Sauvignon
- 400 g passzírozott paradicsom
- 1 teáskanál friss rozmaring, finomra vágva
- 3 evőkanál kukoricakeményítő
- 2 babérlevél
- Medvehagyma
HOZZÁVALÓK A COLCANNONHOZ
- 1,5 kg burgonya, meghámozva és nagyobb darabokra vágva
- 150 ml tej
- 50 ml tejszín
- 100 g vaj
- 4 szál újhagyma, apróra vágva
- 1 fej káposzta, vékonyra szeletelve
- Medvehagyma
AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET
- Alufix Alufólia
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (légkeveréses sütő esetén 160°C). A báránycsülköket töröld szárazra papírtörlővel, majd sózd és borsozd meg minden oldalukat.
- 2Egy vastag falú edényben hevíts fel az olívaolajat közepesen magas hőfokon. Két csülköt egyszerre piríts meg minden oldalukon aranybarnára. A megpirított csülköket tedd félre egy tányérra.
- 3Ugyanabban az edényben, közepes hőfokon, párold meg a hagymát, sárgarépát és szardellafiléket 4-5 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak, és a szardellák feloldódnak.
- 4Add hozzá a fokhagymát és a paradicsompürét, majd főzd további egy percig. Szórd rá a lisztet, keverd jól össze, és főzd 4-5 percig.
- 5Helyezd vissza a csülköket az edénybe. Öntsd hozzá a marhahús alaplevet, vörösbort, passzírozott paradicsomot, majd add hozzá a rozmaringot, a medvehagymát és a babérleveleket. Forrald fel az egészet.
- 6Fedd le szorosan alufóliával és az edény fedelével. Helyezd az előmelegített sütőbe, és süsd három órán át, amíg a hús omlós és könnyen leválik a csontról.
- 7Amíg a hús sül, készítsd el a colcannont. Tedd a burgonyát egy fazékba, önts rá annyi hideg vizet, hogy 2-3 cm-rel ellepje, majd adj hozzá két evőkanál sót. Forrald fel, és főzd 15-20 percig, amíg a burgonya megpuhul. Szűrd le, és hagyd gőzölögni, hogy a felesleges nedvesség elpárologjon.
- 8Ugyanabban a fazékban, közepesen magas hőfokon, olvaszd meg a vajat. Add hozzá a káposztát, és párold 3-4 percig, amíg megfonnyad. Add hozzá az újhagymát és a medvehagymát, és főzd további egy percig.
- 9Öntsd hozzá a tejet és a tejszínt, majd keverd össze. Add hozzá a főtt burgonyát, és közepes hőfokon, krumplinyomóval törd össze, amíg sima állagú nem lesz. Ízesítsd sóval és fekete borssal ízlés szerint.
- 10Amikor a báránycsülkök elkészültek, óvatosan tedd át őket egy tányérra, és tartsd melegen. Távolítsd el a babérleveleket a szószból, majd tedd az edényt közepesen magas hőfokra a tűzhelyen…

Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!