Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- Argentín ribeye
- Ghí vaj
- Csemegekukorica
- Extra szűz olívaolaj
- Rozmaring
- Fokhagyma
- Só
- Bors
AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET
- Húshőmérő
ELKÉSZÍTÉS
- 1Vedd ki a hűtőből legalább fél órával sütés előtt a hússzeletedet, és negyed órával a manőver előtt sózd meg.
- 2Fogj egy jó serpenyőt, amelynek egyenletes a hőleadása, és forrósítsd fel.
- 3Tedd bele a húst, és utána mehet alá egy kevés vaj, olaj vagy ghí - és egy-két rozmaringszárat is dobhatsz mellé. Figyelj rá, hogy ne égjen meg a zsiradék!
- 4A sütési időt a steak mérete és vastagsága adja meg, valamint a kívánt végeredmény, de egyenlő ideig, általában pár percig kell hőkezelni mindkét felét.
- 5A steak sütésénél az elkészítési idő és a hőfok határozza meg a kívánt átsütöttséget. Rare esetén oldalanként 2-3 percig süsd magas hőfokon, medium rare-nél 3-4 percig közepesen magas hőfokon, medium esetén 4-5 percig közepes hőfokon. Medium well-hez 5-6 perc kell oldalanként közepesen alacsony hőfokon, míg a well done-hoz 6-7 perc alacsony hőfokon ajánlott.
- 6A legfontosabb, hogy a serpenyőből kivéve annyi ideig kell pihentetni a húst, mint amennyi ideig sütöttük - mivel az izomrostok befeszülnek a sütéstől, és ekkor engednek ki, megadva a hússzeletünk végső zamatosságát és szaftosságát.
- 7Őrölj rá frissen borsot, és már szeletelheted is!

Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!
