Navigáció kihagyása
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • Argentín ribeye
  • Ghí vaj
  • Csemegekukorica
  • Extra szűz olívaolaj
  • Rozmaring
  • Fokhagyma
  • Bors

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET

  • Húshőmérő

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Vedd ki a hűtőből legalább fél órával sütés előtt a hússzeletedet, és negyed órával a manőver előtt sózd meg.
  • 2
    Fogj egy jó serpenyőt, amelynek egyenletes a hőleadása, és forrósítsd fel.
  • 3
    Tedd bele a húst, és utána mehet alá egy kevés vaj, olaj vagy ghí - és egy-két rozmaringszárat is dobhatsz mellé. Figyelj rá, hogy ne égjen meg a zsiradék!
  • 4
    A sütési időt a steak mérete és vastagsága adja meg, valamint a kívánt végeredmény, de egyenlő ideig, általában pár percig kell hőkezelni mindkét felét.
  • 5
    A steak sütésénél az elkészítési idő és a hőfok határozza meg a kívánt átsütöttséget. Rare esetén oldalanként 2-3 percig süsd magas hőfokon, medium rare-nél 3-4 percig közepesen magas hőfokon, medium esetén 4-5 percig közepes hőfokon. Medium well-hez 5-6 perc kell oldalanként közepesen alacsony hőfokon, míg a well done-hoz 6-7 perc alacsony hőfokon ajánlott.
  • 6
    A legfontosabb, hogy a serpenyőből kivéve annyi ideig kell pihentetni a húst, mint amennyi ideig sütöttük - mivel az izomrostok befeszülnek a sütéstől, és ekkor engednek ki, megadva a hússzeletünk végső zamatosságát és szaftosságát.
  • 7
    Őrölj rá frissen borsot, és már szeletelheted is!
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET