Navigáció kihagyása
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • Szarvas-lábszár szeletek
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 2 szál szárzeller
  • 1 ek édesköménymag
  • 10 ág friss kakukkfű
  • 3 ág friss rozmaring
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • ¼ csésze paradicsomsűrítmény
  • 2 csésze Barolo vagy más száraz vörösbor
  • 1 liter csirkealaplé
  • 1 csésze polenta (kukoricadara)
  • 1 csésze tej
  • 2 ek sótlan vaj
  • ½ csésze mascarpone
  • 1 csésze reszelt parmezán
  • ½ csésze friss petrezselyem, aprítva
  • 1 tk reszelt narancshéj
  • 1 tk citromlé

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Melegítsd elő a sütőt 160–165 °C-ra (325°F).
  • 2
    Hevíts olajat egy nagy, vastag falú lábasban közepesen magas lángon.
  • 3
    Sózd-borsozd a lábszárakat, forgasd lisztbe, a felesleget rázd le.
  • 4
    Pirítsd körbe (szükség esetén több részletben), majd vedd ki és tedd félre.
  • 5
    Vedd közepesre a lángot; dobd bele a hagymát, répát, zellert, fokhagymát, édesköményt, kakukkfüvet, rozmaringot, babért; párold együtt 4–5 percig.
  • 6
    Add hozzá a paradicsomsűrítményt, pirítsd 2 percig; öntsd fel borral, kapard fel a pörzsanyagot.
  • 7
    Tedd vissza a húst; önts rá annyi csirkealaplét, hogy kb. háromnegyedig ellepje.
  • 8
    Kóstold, ízesítsd sóval-borssal.
  • 9
    Fedd le, és párold a sütőben puhára, kb. 4–5 óráig.
  • 10
    Vedd ki, fedd le és pihentesd, amíg a polentát elkészíted.
  • 11
    Lábasban keverd simára a polentát a vízzel; közepes lángon, folyamatosan keverve főzd kb. 10 percig, míg sűrűsödik.
  • 12
    Öntsd hozzá a tejet, és gyakran kevergetve főzd puhára ~25 perc alatt.
  • 13
    Keverd bele a vajat és a mascarponét; gyöngyöztesd 2–3 percig; húzd le a tűzről, forgasd bele a parmezánt; sózd-borsozd.
  • 14
    A frissítő gremolatához (zöldfűszerkeverékhez) keverd össze a petrezselymet, narancshéjat, citromlevet, fokhagymát; ízlés szerint sózd-borsozd, ha kell, adj még kevés olívaolajat.
  • 15
    Tálalás: kanalazz polentát a tányérra, rá a húst a szafttal, a tetejére gremolata. Jó étvágyat!
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK