Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
Hozzávalók a húshoz
- 946 ml szobahőmérsékletű víz
- 72 gramm durva szemű só
- 1 evőkanál barnacukor
- 4 szelet kicsontozott sertéskaraj (1,3 cm vastagságú)
- 1 babérlevél
- ½ teáskanál egész feketebors
- 1 ág rozmaring
- 1 fokhagymagerezd, összezúzva
- Olajspray
- Burgonyapüré, a tálaláshoz
Hozzávalók a mézes-fokhagymás fűszervajhoz
- 2 teáskanál méz
- 56 gramm sótlan vaj, puhítva
- 1 evőkanál petrezselyem, apróra vágva
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál rozmaring, apróra vágva
- 2 fokhagymagerezd, reszelve
- ½ teáskanál nagyszemű só
- ¼ teáskanál őrölt feketebors
Szükséges eszközök
- 3,7 literes visszazárható műanyag zacskó
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
Elkészítés
- 1Keverjük össze a vizet, a durva szemű sót és a barnacukrot egy nagy tálban, amíg fel nem olvadt minden.
- 2Tegyük bele a karajszeleteket a visszazárható műanyag zacskóba, és adjuk hozzá a babérlevelet, az egész borsot, rozmaringot és fokhagymát.
- 3Öntsük a sóoldatkeveréket a zacskóba, és szorosan zárjuk le.
- 4Helyezzük egy tepsire, hogy elkerüljük a szivárgást, és hagyjuk egy óráig pácolódni.
- 5Keverjük össze a mézes-fokhagymás fűszervaj összes hozzávalóját egy kisebb tálban, amíg jól el nem keverednek.
- 6Vegyük ki a sertéskarajokat a zacskóból, és törölgessük őket szárazra. A maradék pácot kiöntjük.
- 7Helyezzük a sütőtálcát a COSORI Air Fryer kosarába.
- 8Válaszzuk ki a Grill (Grillezés) funkciót, állítsuk a hőmérsékletet 230 °C-ra, az időt pedig 14 percre, majd koppintsunk a Start/Pause (Indítás/szüneteltetés) lehetőségre az előmelegítéshez.
- 9Permetezzük le a sütőtálcát olajspray-vel, majd helyezzük a karajszeleteket az előmelegített sütőtálcára.
- 10Kenjünk egy evőkanálnyit a vajból a karajokra.
- 11Vegyük ki a karajokat, ha elkészültek, és a tetejére öntsük rá a maradék vajat, majd tálaljuk burgonyapürével.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!