Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 Ft-tól

Budapest area

Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 4 szelet sous vide tarja
  • 15 dkg vaj
  • 1 dl alaplé
  • Kevés olaj
  • 20 dkg zöldborsó
  • Kevés borsóhajtás
  • 5 dkg érlelt sajt, pl Pecorino, vagy Parmeggiano
  • 1 citrom
  • 2 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Petrezselyem
  • Snidling
  • 1 csomag zöld tészta

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Egy forró serpenyőben, kevés olajon süssük a húsok mindkét oldalán pirosra, majd dobjunk rá egy darab vajat, egy gerezd zúzott fokhagymát, esetleg egy ág kakukkfüvet, vagy rozmaringot és locsoljuk meg az illatos vajjal.
  • 2
    Tálaljuk a szószban átmelegített tésztával , reszelt kemény sajttal és zöldborsóhajtásokkal.
  • 3
    A tésztát főzzük meg bő, forró, sós vízben.
  • 4
    A borsót és a cukorborsót is egy szűrővel mártsuk a tésztafőző vízbe 2 percre, majd jeges vízben frissítsük.
  • 5
    A mártáshoz kevés karikára vágott újhagymát futtassunk meg 10 dkg vajon, öntsünk hozzá kevés alaplevet, sózzuk, borsozzuk, zöldfűszerekkel és citromlével ízesítsük.
  • 6
    A mártáshoz adjuk a borsókat, és forgassuk össze a tésztával.
  • 7
    A húsokat tasakkal együtt tegyük 5 percre meleg vízbe, majd bontsuk ki a tasakot és szárítsuk le a szeleteket.
Tip
Más húsfélével, vagy akár halakkal is elkészíthető, ahogy tésztából is használhatunk bármilyen fajtát. Citrom helyett pár csepp ecettel is ízesíthetjük a mártást, sőt alaposan megmosott citrom héjából is reszelhetünk rá egy keveset.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

4 szelet sous vide tarja