Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 4 db sous vide csirkemell
  • 2 db, kb. 30 dkg sárgarépa
  • 1 db, kb. 30 dkg zellergumó
  • 1 db, kb. 30 dkg karalábé
  • 2 dl alaplé
  • 20 dkg vaj
  • Fél citrom leve
  • Bors
  • Friss snidling, petrezselyem
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 ág kakukkfű
  • 0,5 dl olaj

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A zöldségeket hámozzuk meg és vágjuk egyenlő méretű, hosszúkás darabokra.
  • 2A zöldségeket a vaj háromnegyedével és 2 dl alaplével vagy vízzel tegyük fel egy lábasban a tűzhelyre és alacsony lángon, fedő alatt pároljuk meg.
  • 3Ízesítsük a zöldségeket sóval, friss zöldfűszerekkel és pár csepp citrommal, ha szeretjük egy csipet cukrot is adhatunk hozzá.
  • 4Akkor készültek el, mikor már majdnem puhák, de még kicsit roppannak. Ha szükséges, pótoljuk a vizet, hogy a végén egy kellemesen vajas, bársonyos mártást, úgynevezett emulziót kapjunk.
  • 5A vajas zöldségekkel és zöldfűszerekkel megszórva tálaljuk.

KIFLI TIPP

  • 1A gyökérzöldségeknek nagyon jót tesz ez az elkészítési forma. Érdemes vele kísérletezni, hiszen minden ízük a főzőlében marad, nincs ízveszteség.
  • 2A főzőlevet jól el kell találni, ha kevés, könnyű pótolni, ha meg sok marad a végén, de már puhák a zöldségek, akkor szedjük ki őket és nagy lángon forraljuk a levet míg be nem sűrűsödik kissé.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK