Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 4 db Le GourMate sous vide csirkemell supreme
  • 1 kisebb brokkoli
  • 1 kisebb karalábé
  • 2 szál sárgarépa
  • 100 g fagyasztott zöldborsó
  • 1 kisebb fej karfiol
  • 10 ml alaplé vagy víz
  • 100 g vaj
  • Bors
  • Pár csepp citromlé
  • Borsóhajtás vagy -csíra
  • Kevés olaj

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Mossuk meg a zöldségeket, és aprítsuk fel őket egyenlő méretű darabokra.
  • 2A zöld színű zöldségeket mindig érdemes blansírozni, tehát forró sós vízben pár percet főzni, majd jeges vízben azonnal lehűteni.
  • 3A gyökérzöldségeket kevés vajon egy csipet sóval lefedve pároljuk meg – de ne teljesen puhára – ha szükséges pár kanál alaplé vagy víz hozzáadásával.
  • 4Adjuk a gyökérzöldségekhez a többi zöldséget, ízesítsük sóval, pár csepp citrommal, bármilyen zöldfűszerrel.
  • 5A csirkemellet tasakkal együtt tegyük meleg vízbe 15 percre, majd bontsuk ki, öntsük le a levét és töröljük szárazra.
  • 6Forró serpenyőben, kevés olajon süssük pirosra a bőrös oldalát.
  • 7Dobjunk rá kevés vajat és azzal locsolgatva süssük még 10 percig, míg alaposan átmelegszik.
  • 8Tálaljuk a nyári főzelékkel.
Tip
A sous vide tasakban lévő szaftot ne dobjuk ki, szószokhoz, öntetekhez, mártásokhoz kiváló.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK