Kikkoman

Kikkoman Szójaszósz

250 ml
Nagyszerű ajánlat
2 199 Ft 8 796 Ft/l

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

30+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Hollandia,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Kikkoman Szójaszósz

Kikkoman - a természetesen érlelt szójaszósz! Ideális konyhai ételek elkészítéséhez, vagy asztali ételízesítőként is. Kiválóan helyettesítheti a sót. A Kikkoman szójaszószt használhatod szószok ízesítéséhez, dippek, dresszingek elkészítéséhez, illetve pácoláshoz. Különleges íz világot kölcsönöz a hús-, hal-, és zöldséges ételeknek. Ázsiai és európai ételek elkészítésére is alkalmas.

Termékinformáció

A Kikkoman Szójaszósz Japánban fűszerként vált ismertté, évszázadok óta használják ételek ízesítésére. A Kikkoman Szójaszósz természetes módon készült és érlelt, akárcsak a nemes borok. A vörösesbarna színű, aromás szószt asztali fűszerként és főzéshez egyaránt használhatod. Finom zamatának köszönhetően szerves része lehet mind a keleti, mind az európai konyhának. A kiváló ízű fűszer igen sokoldalúan alkalmazható; használhatod olyan ételek ízesítésére, mint pl. a csirke, hal, marhahús és egyéb hússzeletek, kolbászfélék, hamburgerek, levesek, ragufélék, tojás -, és tésztaételek, de kiváló Barbecue szószként vagy salátaöntetként is.

Ajánljuk pirított csirkés tésztához.

Hozzávalók

40 dkg csirkemell filé, 500 g tojásos kínai tészta, 2 db sárgarépa, 2 közepes fej vöröshagyma, 0.5 kis fej káposzta, 1.5 ek friss gyömbér, 1 db thai chili, 2 gerezd fokhagyma. 1 ek sűrű  szójaszósz, 6 ek sötét szójaszósz, 0.5 dl repceolaj, só ízlés szerint, frissen őrölt fekte bors ízlés szerint, 2 ek naprafogó olaj.

Elkészítés 

  1. A csirkemellet sózd, borsozd, és kevés napraforgó olajon süsd mindkét oldalát aranyszínűre. Ezután serpenyővel együtt tedd 180 fokos sütőbe 12 percre. 
  2. Készítsd elő a zöldségeket. A sárgarépát vágd fel, a hagymát vékonyabb szeletekre, a káposztát pedig csíkokra. A gyömbért hámozd meg, majd késsel aprítsd fel, a chili paprikát pedig karikázd. 
  3. Amikor a csirke elkészült, szeleteld fel vékonyan.
  4. Tedd fel főni a tésztát. Lobogó sós vízben kb. 2-3 perc alatt elkészül.
  5. Wokban nagy lángon hevítsd fel a repceolajat, majd dobd bele a gyömbért, chilit és a zúzott fokhagymát. Gyorsan keverd, csak pirulniuk kell, nehogy megégjenek. 
  6. Add hozzá a többi aprított zöldséget is. Pirítsd 2-3 percig, majd öntsd a wokba az osztriga-, illetve szójaszószt.
  7. Ha összekeveredett a zöldségekkel a szósz, add hozzá a szeletelt csirkét, gyorsan forgasd össze, végül tedd a wokba a tésztát is, keverd össze a szósszal, és rövid ideig pirítsd. 

Termelői információ

A Kikkoman elődje 8 családi társaság egyesülésével jött létre 1917-ben Japánban. A Goyogura Noda-ban épült egy gyáruk azzal a céllal, hogy megőrizzék a hagyományos technikákat és folytassák a szójaszósz előállítását a birodalmi háztartás számára. A márkanév annyira híres Japánban, hogy a 2021-es olimpiai játékok hivatalos partnerévé is vált. 

Tárolás

Felbontás után hűtőszekrényben tárolandó.

Forgalmazó

Maresi Foodbroker Kft.
1118 Budapest, Homonna utca 2.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Ivóvíz, Szójabab, Búza, Étkezési só

Tápérték: 100 g

Energia325 kJ/77 kCal
Zsír0 g
amelyből telített zsírsavak0 g
Szénhidrát3.2 g
amelyből cukor0.6 g
Fehérje10 g
16.9 g
Élelmi rost0 g

Allergének

Glutént tartalmazó gabonafélék
Szójabab
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.