Jégsaláta, csomagolt

300 g

FRISSESSÉGI GARANCIA

TermelőiFrissen szedett
729 Ft 2 430 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

300+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Általában halványzöld színű, tömör fejet képező zöldség. A jégsaláta levelei sárgászöldek, a fejes saláta leveleinél vastagabbak, erősebbek, roppanósak, magasabb a víztartalmuk, jobban ellenállnak a sérülésnek, ízük enyhén édeskés. A jégsaláta energiatartalma alacsony, bővelkedik jótékony tápanyagokban, igazi vitamin bomba. Vitaminjai a B1-, B2-,C-vitamin, ásványi anygai A kalcium, magnézium,kálium,vas, és béta-karotin.

*A kép illusztráció.

Legnagyobb előnye sok salátafajtával szemben, hogy napokig frissek és ropogósak maradnak levelei, és kellemesen semleges íze miatt is sokan keresik.

Termelői információ

Kovács Róbert vezetésével a Jászvega Trend Kft. telephelyén, Jászfényszarun, több hektáron termesztenek szabadföldi illetve fóliasátras kultúrában salátát. A frissen szedett saláták GLOBALG.A.P. gazdaságbiztosítási programon át, GMO-mentes magokból termelnek.

Érdekessége
Az emésztőrendszerre nagyon jó hatással van magas rosttartalma miatt, a fogyókúrázók pedig azért részesítik előnyben, mert 100 grammja mindössze 14 kcal, 58 kJ energiát tartalmaz.

Felhasználás

Az íze kellemes, frissítő; a torzsa mellett enyhén kesernyés. 

  • salátákhoz
  • szendvicsekhez
  • főzve, párolva, köretként
  • magában 

Recept javaslat

Csirkesaláta

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej jégsaláta
  • 3 közepes db paradicsom
  • 1 közepes db kígyóuborka
  • 40 dkg csirkemell filé
  • szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 szelet kenyér (formakenyér)
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 100 ml joghurtos salátaöntet (vagy cézár salátaöntet)

Elkészítés:

  1. Megmossuk, majd apróra vágjuk a salátát, a paradicsomot, a kígyóuborkát, a hagymát. Beletesszük egy nagy tálba.
  2. A csirkemellet megfűszerezzük szárnyas fűszerrel, majd kis lángon aranybarnára sütjük, ha megvan, apró kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a zöldségekhez.
  3. A kenyérszeleteket megpirítjuk, és jól bedörzsöljük őket fokhagymával. Kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a többihez.
  4. Reszelt sajttal megszórjuk (én füstölt sajttal csináltam, szerintem úgy a legjobb), majd megöntözzük cézár salátaöntettel, jól összekeverjük az egészet.

*A kép illusztráció.

Tárolás
Száraz, hűvös helyen, 5-10°C között tárolandó.

Forgalmazó
Kifli.hu Shop Korlátolt Felelősségű Társaság
1106 Budapest, Jászberényi út 45.


Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.