Korlátozott ajánlat új vásárlók számára:

Kiszállítás akár 90 percen belül

14 nap ingyenes kiszállítás

100%-os elégedettségi garancia

Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 4 szép szelet, legalább egyenként 25 dgk-os rostélyos steak
  • 1 kg vékony héjú sütni való burgonya
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 lilahagyma
  • 1 répa
  • 20 dkg káposzta
  • 1 kisebb jégcsapretek
  • 20 dkg bármilyen más zöldség, akár karalábé, zeller, vagy cukkini is jó a házi csalamádéba
  • 10 dkg vaj
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 kanál liszt
  • 1 liter olaj
  • Fehérborecet
  • 2 liter marha alaplé redukálva 2 dl-re
  • Cukor
  • Bors

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Hátszín
  • Sertéshús
  • Csirke
  • Pulyka

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A csalamádéhoz a zöldségeket gyaluljuk csíkokra, majd egy csapott evőkanál sóval szórjuk meg, keverjük el és hagyjuk állni.
  • 2
    Keverjünk össze két kanál cukrot, egy kanál ecettel és öntsük a zöldségekre.
  • 3
    Hagyjuk állni pár órát. De ezt előre elkészíthetjük pár nappal, hűtőben eláll
  • 4
    A burgonyát vágjuk cikkekre és sós vízben főzzük 10 percig, majd öntsük le a levet és hagyjuk a burgonyát kihűlni.
  • 5
    A hagymát gyaluljuk vékony szeletekre és kevés liszttel forgassuk össze.
  • 6
    A húst szobahőmérsékleten hagyjuk egy jó órát sütés előtt.
  • 7
    Egy nehéz serpenyőben, kevés olajon süssük a húsok mindkét oldalát szép barnára pár perc alatt, ügyelve, hogy ne süssük túl. Ezután dobjunk a serpeenyőbe egy darabka vajat, egy ág kakukkfüvet és a roppantott fokhagymát, majd a habzó vajjal locsoljuk meg a húsokat és langyon helyen pihentessük tálalásig.
  • 8
    A burgonyát forró olajban süssük ropogósra, majd a hagymát is süssük az olajban aranyszínűre.
  • 9
    A húst alaposan sózzuk-borsozzuk és tálaljuk a sült burgonyával, ropogós hagymával, savanyúsággal és pecsenyelével.
Kifli tipp
Más hússal is elkészíthető, akár hátszínnel, de szárnyassal, vagy sertéshússal is. A csalamádéban a zöldségeket kedvünk szerint variálhatjuk.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD