Skip navigation
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 150 g darált marhahús
  • Hamburgerzsemle
  • 1 szelet cheddar
  • Majonéz
  • 2 salátalevél
  • 2 szelet paradicsom
  • 2 hagymakarika
  • Globus ketchup

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A jó hamburger-húspogácsához csak minőségi marhahúsra, sóra és borsra van szükség.
  • 2
    A húspogácsának kicsit nagyobbnak kell lennie, mint a zsemlének. A húspogácsa közepén ejts bemélyedést, másként grillezés közben feldagad. Tedd a szobahőmérsékletű húst a kicsit megolajozott grillre. Közepesen átsütött húshoz elég, ha a hús mindkét oldalát 3-3 percig sütöd, de ez függ a vastagságtól is. Miután megfordítod a húspogácsát, tegyél rá egy szelet sajtot, hogy megolvadjon. Ne felejtsd el a félbevágott zsemlét is megpirítani a grillen.
  • 3
    Kend meg a zsemle egyik oldalát majonézzel, ketchuppal vagy mindkettővel. Tedd a húspogácsát a zsemlére, majd ízlés szerint a többi hozzávalót is - a paradicsomot, a hagymát és a salátát. Tedd rá a zsemle másik felét, majd tálald.
Tip
Ne tedd a salátát a hús alá, mert elkókad. A ropogósra sült bacon hamburgerben is kiváló, amit grilltálcán vagy serpenyőben süss, nehogy leessen a grillrácsról.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK